112-NIEUWS

Kermis Vlaardingen tijdelijk zonder stroom door brand

Hulpdiensten bij de kermis in Vlaardingen
Hulpdiensten bij de kermis in Vlaardingen © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van woensdag 22 maart.

Kermis Vlaardingen tijdelijk zonder stroom door brand

Op de eerste dag van de kermis in Vlaardingen was er vanavond tijdelijk geen stroom vanwege een brand. Het personeel merkte dat de brand in een aggregaat hier de oorzaak van was.
Medewerkers van de kermis hebben zelf een bluspoging gedaan. Nadat de brandweer arriveerde was alleen het nablussen en het uitvoeren van een controle nodig.
Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio was de kermis niet meer open op het moment dat de brand uitbrak. De aggregaat wordt vanavond nog vervangen. Of dit nog gevolgen heeft voor de kermis is niet bekend.

Brandweer vindt bewusteloos slachtoffer bij brand op schip Hardinxveld-Giessendam

De brandweer heeft vanavond een bewusteloos slachtoffer aangetroffen nadat er brand was uitgebroken op een schip in Hardinxveld-Giessendam. Het schip is in aanbouw en ligt aan de kade van de Havenstraat. Rond 19.00 uur brak het vuur uit.
Het slachtoffer werd door brandweerlieden naar buiten gedragen en kwam toen bij bewustzijn. De brandweer heeft het slachtoffer overgedragen aan ambulancepersoneel, vervolgens is hij meegenomen naar het ziekenhuis.
De gewonde werkte op het schip. Nadat er brand uitbrak, probeerde de werknemer het zelf te blussen. De Inspectie SZW gaat onderzoek doen naar het arbeidsongeval. Het is niet duidelijk wat de oorzaak is van de brand. Het vuur is inmiddels uit.
De brandweerlieden bij het schip
De brandweerlieden bij het schip © MediaTV

Man (68) aangehouden wegens witwassen, dure horloges in beslag genomen

Een 68-jarige man is maandag aangehouden op verdenking van witwassen. In januari werd de woning van de man doorzocht. Daarbij zijn twee horloges in beslag genomen met een gezamenlijke waarde van 140.000 euro. De verdachte verklaarde deze cadeau te hebben gehad.
De exclusieve horloges blijken te zijn gekocht met crimineel geld. De man wordt daarom vervolgd voor witwassen. Inmiddels is hij wel weer op vrije voeten gesteld.

Ruim 10,5 miljoen illegale sigaretten gevonden in haven Rotterdam

De douane heeft vanmorgen ruim 10,5 miljoen illegale sigaretten aangetroffen in een container van de Rotterdamse haven. De grote hoeveelheid illegale rookwaar werd ontdekt tijdens een controle. Dit gebeurt op basis van een risico-analyse van de douane.
Als de sigaretten verkocht zouden zijn op de zwarte markt zou de overheid meer dan 2,5 miljoen euro aan accijnzen zijn misgelopen. De sigaretten zijn in beslag genomen en worden vernietigd.
Bij de controle in de Rotterdamse haven werd een speurhond ingezet
Bij de controle in de Rotterdamse haven werd een speurhond ingezet © Douane

Verdachte fatale vechtpartij Maassluis twee weken langer vast

De 26-jarige man die verdacht wordt van de vechtpartij in Maassluis waarbij de 42-jarige Dominique overleed, blijft twee weken langer vast. Afgelopen weekend raakte Dominique verzeild in een vechtpartij, hierbij viel hij op de grond met zijn hoofd tegen de stoep. Een paar uur later overleed hij.
Na de vechtpartij meldde een 26-jarige man uit het Brabantse Geldrop zich op het politiebureau van Eindhoven. Sindsdien zit hij vast. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.
De 14-jarige zoon van Dominique was getuige van de fatale vechtpartij. Voor hem is een crowdfunding opgezet. Inmiddels is er ruim 3.000 euro opgehaald.

Traumateam sluit opnieuw op straat patiënt aan op hart-longmachine

In Dordrecht heeft een traumateam op straat een patiënt aangesloten op een hart-longmachine, en daarmee iemand in de buitenlucht waarschijnlijk levensreddend geopereerd. Dat gebeurde woensdagochtend in de Cornelis Evertsenstraat. Na een uur kon de patiënt met een spoedtransport naar het ziekenhuis worden gebracht.
Veel hulpdiensten rukten uit naar Dordrecht-Wielwijk na de melding dat iemand onwel geworden was. De traumahelikopter bracht het traumateam naar de Evertsenstraat.
Het is de tweede keer deze maand dat trauma-artsen in Dordrecht op straat een spoedoperatie met een hart-longmachine uitvoeren. De eerste keer was aan de Rozenhof, in het centrum. Trauma-arts Xavier en zijn collega's opereerden een 42-jarige vrouw die in slechte toestand op straat aangetroffen was.
Trauma-artsen sluiten in de Cornelis Evertsenstraat in Dordrecht een patiënt aan op de hart-longmachine
Trauma-artsen sluiten in de Cornelis Evertsenstraat in Dordrecht een patiënt aan op de hart-longmachine © AS Media