FEYENOORD

Feyenoord, zonder internationals, verliest oefenduel met NEC

Feyenoord-NEC op een winderig Varkenoord
Feyenoord-NEC op een winderig Varkenoord © Rijnmond
Feyenoord heeft woensdagmiddag een besloten oefenwedstrijd verloren van NEC. Op een guur Varkenoord waren de Nijmegenaren met 2-1 te sterk voor de Rotterdammers, waar alle internationals ontbraken.
NEC was in de openingsfase het meest dreigend, maar zag Feyenoord de eerste serieuze kansen krijgen. Javairo Dilrosun en Igor Paixão, spelend in de spits, schoten naast en over. Arne Slot zag het allemaal vanachter de reclameborden. De trainer van Feyenoord liet de coaching in deze oefenwedstrijd aan zijn assistenten en had bij de zijlijn gezelschap van directeur Dennis te Kloese.
Na zo’n 20 minuten spelen kwam NEC tot twee maal toe als eerste ploeg echt in de buurt van een treffer. Eerst schoot Pedro Marques de bal snoeihard op de paal, kort daarna stuitte Anthony Musaba van dichtbij op Ofir Marciano. Toch was het drie keer scheepsrecht voor de Nijmegenaren. Na een halfuur spelen werd Marques neergelegd in het strafschopgebied en hij benutte vervolgens zelf de strafschop.

Gelijkmaker Danilo

Een kleine tien minuten later volgde precies hetzelfde scenario aan de andere kant. Danilo, spelend vanaf tien of als tweede spits, werd neergelegd en schoot de daaropvolgende penalty rustig binnen.
Aan het begin van de tweede helft wat omzettingen bij Feyenoord. Gjivai Zechiël, normaal gesproken deel van de onder 21, verving Oussama Idrissi, waardoor Paixão vanaf links kwam te spelen en Danilo naar zijn vertrouwde spitspositie verkaste. Na vijf minuten spelen in de tweede helft kwam Feyenoord weer op achterstand. Slordig balverlies werd afgestraft door Musaba, die dit keer oog in oog met Marciano koel bleef en overtuigend binnen schoot.
In het restant van de wedstrijd kwam een slordig Feyenoord nauwelijks nog tot kansen. Paixão schoot de bal net naast en Mimeirhel Benita zag zijn poging van dichtbij in de handen van oude bekende Mattijs Branderhorst belanden.

Feyenoord - NEC 1-2 (1-1)

Pedro Marques (strafschop) 0-1
Danilo (strafschop) 1-1
Anthony Musaba 1-2
Opstelling Feyenoord: Marciano; Benita, Kasanwirjo, Rasmussen, Candelaria (46’ Van der Zeeuw); Taabouni, Bullaude, Danilo; Dilrosun (84’ Amyn), Paixão, Idrissi (46’ Zechiël)