MAASSLUIS

Inzameling voor zoon Ian (14) van bij ruzie op straat omgekomen Dominique: 'We gunnen hem de tijd om alles te verwerken'

De Fenacoliuslaan in Maassluis, enkele dagen na de fatale vechtpartij
De Fenacoliuslaan in Maassluis, enkele dagen na de fatale vechtpartij © Rijnmond
Vriendinnen van de familie zijn een inzamelingsactie gestart voor de 14-jarige zoon van de 42-jarige Dominique die afgelopen weekend in Maassluis om het leven kwam. Na het uitgaan werd hij geslagen, viel op de stoep en overleed dezelfde dag nog.
Dominique en Ian kwamen afgelopen weekend net terug van een feestje op de squashclub. Die avond liepen ze luidruchtig door de Fenacoliuslaan, waarbij een bewoner zijn voordeur uitstormde en in gevecht raakte met de 42-jarige man. Dominique viel hierbij op de stoep en raakte bewusteloos. De man werd nog gereanimeerd, maar overleed een paar uur later in het ziekenhuis. De politie kon later een 26-jarige man aanhouden.
De 14-jarige zoon van Dominique was getuige van de fatale vechtpartij waar zijn vader slachtoffer van werd. Om de jongen een hart onder de riem te steken, is voor hem een crowdfunding voor hem opgezet.
De initiatiefnemers van de inzameling melden dat Dominique een zoon achterlaat die "ontzettend veel van zijn vader houdt" en "nog zoveel vader-zoon-dingen met hem had willen doen".
Hoewel de bekenden van de familie er alle vertrouwen in hebben dat de moeder van de tiener hem zo goed mogelijk gaat steunen, willen ze Ian "de tijd en rust gunnen om alles te verwerken zonder zich zorgen te hoeven maken om de financiële gevolgen van de uiterst laffe daad". Ook gunnen de initiatiefnemers de 14-jarige een financieel stabiel pad richting volwassenheid, zeggen ze.
De crowdfunding voor de tiener uit Maassluis is dinsdag aangemaakt. Inmiddels is er al ruim 3.300 euro ingezameld.