RAMADAN

Bekeerling Isabel begint hippe islamitische slagerij met broodjes vlees in Rotterdam: 'Loopt als een tierelier'

Isabel aan het werk in Petit Kaddour
Isabel aan het werk in Petit Kaddour © Rijnmond
De Zwart Janstraat in Rotterdam is sinds kort een hippe islamitische slagerij rijker. Bezoekers kunnen bij Petit Kaddour terecht voor luxe lekkernijen.
Eigenares van de zaak is Isabel van den Boogert. Nadat ze zich bekeerde tot de islam, paste ze ook haar eetpatroon aan. Varkensvlees is niet toegestaan in het dieet van een moslim en al het andere vlees dat wordt gegeten, moet wel volgens de regels van de islam geslacht zijn.
Juist die westerse lekkernijen van vlees miste ze sinds ze moslim is. "Van huis uit waren wij erg gewend om een boterham met boterhamworst of salami mee te krijgen naar school", zegt ze. "Daar ging ik toch weer naar verlangen. Daarom ging ik zoeken naar bijvoorbeeld filet americain die lekker smeuïg is." Zo kreeg Isabel het idee voor haar slagerij, met halal vlees.
Meesterslager Rob den Ouden mag niet klagen over de belangstelling. "Eigenlijk loopt het van kiet af aan als een tierelier", zegt de slager. "De mensen ontvangen ons hartstikke goed, dus dat is fijn."

Lekkernijen vlak voor de vastenmaand

Op het menu staat onder meer een broodje grilworst, broodje carpaccio, broodje gehaktbal en het saucijzenbroodje. Sommige klanten willen vlak voor de Ramadan, die deze week begint, alle broodjes proberen. "Ze geven zelf aan dat ze dat nog snel even willen proeven voordat de vastenmaand aanbreekt", lacht Isabel.
Een van de bezoekers is blij met de aanwinst in de straat. "Dat broodje van gisteren beviel me goed", zegt ze. "Je ziet zelf, het ziet er goed uit."
Nieuwe Halal slagerij R'dam