WEERBERICHT

Het weer van vandaag: Zacht met af en toe zon, maar ook kans op een regenbui

Het weer van vandaag
Het weer van vandaag © Rijnmond
Vandaag begint de dag bewolkt met enkele buien. In de loop van de ochtend en vanmiddag is er af en toe zon en bestaat er ook kans op een regenbui. We zijn de dag al erg zacht van start gegaan met een temperatuur van maar liefst 11 graden. Vanmiddag wordt het 15 graden. Er staat een matig tot vrij krachtige en aan zee vrij krachtige of krachtige zuidwestenwind, windkracht 4 tot 6.
Vanavond en vannacht lijkt het wel herfst. Er zijn flinke perioden met regen en er staat veel wind. De zuidwestenwind waait vrij krachtig of krachtig, windkracht 5 of 6. Ook bestaat de kans op windstoten tot 75 km/u. De temperatuur komt niet lager uit dan 9 of 10 graden.
Morgen is er geregeld zon met de meeste zon aan zee en bestaat er vooral in de middag kans op een (stevige) regenbui. De maximumtemperatuur komt uit op 13 of 14 graden. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig en langs de kust krachtig, windkracht 4 tot 6.

Voorlopig nat en wisselvallig weer

De komende dagen drukken lagedrukgebieden een stempel op het Nederlandse weer. Het betekent dat er voorlopig geen einde komt aan het wisselvallige en natte weer. Het blijft dan ook wisselvallig met geregeld regen of buien. Vanaf maandag wordt in de noordwestelijke stroming beduidend koudere lucht aangevoerd en bestaat er kans op een regen,- hagel-, of natte sneeuwbui. Ook de nachten worden dan kouder met landinwaarts kans op een lichte vorst (aan de grond). Een overgang naar stabiel, zonnig en warm lenteweer dient zich voorlopig dan ook niet aan.
Tussen 20 en 31 maart bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 11,4 graden en de minimumtemperatuur 2,9 graden. Er valt gemiddeld 16,7 mm neerslag.