112-NIEUWS

Avicenna College doorzocht op vuurwapen na tip, melder aangehouden | 57 kilo cocaïne gevonden in Waalhaven

De 57 kilo drugs die in de Waalhaven werd gevonden
De 57 kilo drugs die in de Waalhaven werd gevonden © Openbaar Ministerie
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van donderdag 23 maart.

57 kilo coke gevonden in Rotterdamse Waalhaven

De douane heeft bij een controle op een opslagterrein voor lege containers in de Waalhaven een partij van 57 kilo cocaïne gevonden. Justitie schat de straatwaarde van de drugs op ruim 4 miljoen euro. De coke zat verstopt bij de koelmotor van een koelcontainer uit Chili. Die was -nadat de inhoud ervan was gelost- neergezet in de Waalhaven. De eigenaar van het opslagterrein heeft volgens justitie niets met de drugssmokkel te maken.

Politie doorzoekt school na melding bedreiging, melder aangehouden

Een zwaarbewapend arrestatieteam van de politie heeft vanmiddag in het Avicenna College in Rotterdam-Vreewijk gezocht naar een vuurwapen. Aanleiding was een volgens de politie 'warrige melding' over een bedreiging in of in de buurt van de school waarbij een vuurwapen gezien zou zijn. De school werd ontruimd; de leerlingen mochten naar huis.
Leerlingen van het Avicenna College werden vorige week naar buiten gehaald na een melding over een vuurwapen
Leerlingen van het Avicenna College werden vorige week naar buiten gehaald na een melding over een vuurwapen © MediaTV
Het vuurwapen werd niet gevonden in het schoolgebouw. Wel is de persoon aangehouden die de melding had gedaan: bij fouillering bleek juist hij een vuurwapen bij zich te hebben. Ooggetuigen zeggen dat het gaat om een 15-jarige leerling van het Avicenna. De politie wil daar om redenen van privacy niets over zeggen.

Steekpartij in Spijkenisse: een gewonde, vier aanhoudingen

Op de Groenewoudlaan in Spijkenisse is vanmiddag iemand gewond geraakt bij een steekpartij. Daar ging een ruzie aan vooraf. Een handhaver probeerde tevergeefs de onenigheid te sussen. De dader stapte in een auto en reed weg. De politie wist later de vier inzittenden van de auto een paar straten verder aan te houden. Het slachtoffer was volgens de politie aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis gebracht.

Chauffeur omgeslagen vrachtwagen Simonshaven overleden

De bestuurder van de vrachtwagen die dinsdag op de Schuddebeursdijk in Simonshaven kantelde en in een sloot terecht kwam, is overleden. De hulpdiensten hadden de 60-jarige man uit het Limburgse Meerlo in zorgwekkende toestand uit zijn cabine gehaald. De vrachtwagenchauffeur is een dag later in het ziekenhuis overleden.
Het onderzoek naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog in volle gang.
De omgeslagen vrachtwagen bij Simonshaven
De omgeslagen vrachtwagen bij Simonshaven © Wil van Balen

Explosie voor minisupermarkt in Zwart Janstraat in Rotterdam-Noord

Voor de supermarkt Minimarkt Rif op de Zwart Janstraat in Rotterdam-Noord is donderdagochtend even voor 6:30 uur een explosief afgegaan. Een omwonende meldde de brandweer dat er vlammen te zien waren. De ramen zijn zwart geblakerd. De brand was snel geblust.

Motorkap geparkeerde auto opgeblazen in Alblasserdam

In de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 maart 2023 is op de De Savornin Lohmanweg in Alblasserdam een deel van een auto opgeblazen. Dat meldt het lokale online magazine ZHZ Actueel. Rond 04:00 uur werd de buurt opgeschrikt door een harde knal. Al snel bleek dat de voorkant van een auto was opgeblazen, waardoor deze zwaar beschadigd is geraakt. De politie zette de parkeerplaats van de auto af met rood-witte linten. Later op de dag is er onderzoek gedaan naar de vernielingen.
In Alblasserdam is de motorkap van een geparkeerde auto opgeblazen.
In Alblasserdam is de motorkap van een geparkeerde auto opgeblazen. © ZHZ Actueel

Geparkeerde auto in Vlaardingen brandt uit

Een auto uit die aan de Vossiusstraat in Vlaardingen geparkeerd stond is woensdagavond rond 23:40 in brand gevlogen. De wagen brandde grotendeels af. Bij de auto lag een keukenaansteker, meldt een getuige. Voordat de auto in vlammen opging, hoorden omwonenden geknal dat vermoedelijk van vuurwerk kwam. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.
Bij de uitgebrande auto in Vlaardingen lang een keukenaansteker
Bij de uitgebrande auto in Vlaardingen lang een keukenaansteker © MediaTV

Drugsuithalers (21 en 22 jaar) opgepakt bij containerterminal in de Rotterdamse haven

De douane heeft woensdagavond rond 22:30 uur twee drugsuithalers van 21 en 22 jaar uit Rotterdam opgepakt bij een containerterminal op de Maasvlakte in de Rotterdamse haven. Na een melding ging de douane met politiehonden en beveiligers van de terminal op zoek naar de twee. Die probeerden ondertussen van het terrein af te komen. Maar dat lukte niet. Het zoekteam heeft ze aan weten te houden en overgedragen aan de recherche. Die zet het onderzoek voort.
De douane pakte twee drugsuithalers op bij een containerterminal op de Maasvlakte.
De douane pakte twee drugsuithalers op bij een containerterminal op de Maasvlakte. © Zeehavenpolitie