nieuws

Excelsior langs Zwolle in spektakelstuk

ROTTERDAM - Excelsior is doorgedrongen tot de finale van de nacompetitie. De Kralingers ontdeden zich in de tweede ronde van FC Zwolle. Excelsior won na een spektakelstuk met 4-3, nadat het de eerste wedstrijd al met 1-0 had gewonnen.
Excelsior begon uitstekend aan het tweede duel, want na vijf minuten kregen de Kralingers een strafschop. Guyon Fernandez schoot zijn ploeg van elf meter op voorsprong. Lang kon de ploeg van Alex Pastoor niet genieten van de voorsprong, want Zdenko Kapralik scoorde vijf minuten later al tegen.
Vlak voor rust nam Zwolle zelfs via oud-Spartaan Arne Slot de leiding en dus waren de Zwollenaren een ronde verder. Nog voor rust kantelde de wedstrijd opnieuw toen Leen van Steensel de gelijkmaker binnenschoot en Excelsior weer finalist was.
Na de pauze leek Noricho Nieveld het duel definitief te beslissen, maar opnieuw kwam Zwolle terug. Opnieuw scoorde Arne Slot en werd het 3-3. De definitieve beslissing viel tien minuten voor tijd. Opnieuw kreeg Excelsior een strafschop en Zwolle-doelman Diederik Boer een rode kaart. Fernandez schoot Excelsior naar 4-3 en naar de finale van de nacompetitie.
In de finale treft Excelsior de winnaar van het duel tussen Sparta en Helmond Sport. Daarin verdedigen de Helmonders een 2-1 voorsprong op Het Kasteel.
gesprek met Alex Pastoor
gesprek met Noricho Nieveld