WEER

Het weer van vandaag: stevige wind

Het weerbeeld van vrijdag 24 maart
Het weerbeeld van vrijdag 24 maart © Rijnmond
Vandaag zien we een mix van zon en bewolking en in de loop van de dag neemt de kans op een stevige, plaatselijke bui toe. De middagtemperatuur komt uit op 13 graden. De zuidwestenwind waait vrij krachtig en langs de kust krachtig, windkracht 5 of 6. In het westen van de regio bestaat er vanmiddag kans op windstoten tot 70 km/u.
Vanavond bestaat er kans op een bui. In de loop van de nacht trekken meerdere buien vanuit het westen over de regio. De temperatuur daalt naar 8 of 9 graden. De zuidwestenwind wordt vrij krachtig en is aan zee krachtig, windkracht 5 of 6.
Morgen zien we naast bewolking ook de zon en vallen verspreid ook enkele buien. Er staat de hele dag veel wind. De zuidwestenwind waait vrij krachtig of krachtig en aan zee hard, windkracht 5 tot 7. Ook bestaat er kans op (zware) windstoten tussen 70 en 80 km/u. De middagtemperatuur komt uit op maximaal 12 graden.

Vooruitzichten

Op zondag trekt een lagedrukgebied ten zuiden van het land naar het oosten. Het bijbehorend regengebied trekt dan ook over onze regio, in de loop van de middag wordt het vanuit het noordwesten droog met later ook enkele opklaringen. In de middag komt de temperatuur uit op 9 graden. Op maandag is het wisselend bewolkt en bestaat er kans op een regen,- hagel-, of natte sneeuwbui. Met een middagtemperatuur van hooguit 8 graden is het dan aan de frisse kant. Op dinsdag is er af en toe zon en bestaat er nog kans op een lokale bui. In de nacht naar dinsdag ligt de temperatuur landinwaarts rond het vriespunt en in de middag wordt het 9 graden. Vanaf woensdag neemt de regenkans toe en loopt de temperatuur weer op.

Gemiddelde temperaturen

Tussen 20 en 31 maart bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 11,4 graden en de minimumtemperatuur 2,9 graden. Er valt gemiddeld 16,7 mm neerslag.