112-NIEUWS

Schiedammer (15) opgepakt voor brute overval Jumbo op Zuid | Tipgever en bezitter vuurwapen Avicenna is jongen (16)

Het 59-jarige slachtoffer van de overval op de Jumbo in Rotterdam-Lombardijen wordt in de ambulance gelegd
Het 59-jarige slachtoffer van de overval op de Jumbo in Rotterdam-Lombardijen wordt in de ambulance gelegd © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van vrijdag 24 maart.

Twee drugsuithalers opgepakt op Tweede Maasvlakte

Op het terrein van containerterminal RWG aan de Amoerweg op de Rotterdamse Tweede Maasvlakte zijn twee drugsuithalers aangehouden. Het gaat om twee Rotterdammers van 22 en 25 jaar. Na de aanhouding van de twee ging de zoekactie nog even door omdat vermoed werd dat er nog meer uithalers op het terrein waren. De politie stuurde daarom ook een helikopter de lucht in. Maar meer uithalers zijn niet aangetroffen.

Jongen (15) opgepakt voor gewelddadige overval Jumbo Spinozaweg

De politie heeft een tweede verdachte aangehouden voor de brute overval op de Jumbo aan de Spinozaweg in Rotterdam-Lombardijen. Het gaat om een jongen van 15 uit Schiedam. Eerder deze week werd al een 18-jarige Rotterdammer opgepakt.
De twee worden ervan verdacht op dinsdag 14 maart nog voor de openingstijd de supermarkt te hebben overvallen. Ze staken daarbij een winkelmedewerker neer. De 59-jarige man werd werd met meerdere messteken zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Daarna dwongen ze de supermarkteigenaar hen met zijn auto af te zetten op de Enk, een aantal straten verderop.

Willem Engel van Viruswaarheid moet van rechter DNA afstaan

Rotterdammer Willem Engel moet zijn DNA afstaan aan justitie. De voorman van Viruswaarheid is daartoe verplicht omdat hij eind januari werd veroordeeld voor opruiing. De regel geldt voor alle veroordeelden in ons land. Het erfelijk materiaal van Engel wordt vervolgens opgeslagen in de landelijke DNA-Databank.
De Rotterdamse politie had Engel oproepen voor een DNA-afname, maar hij was niet verschenen. In plaats daarvan stapte Engel naar de rechter. Daar zei hij dat zijn veroordeling nog niet definitief is en dat DNA-afname daarom nog niet nodig is.
Maar volgens de DNA-wet klopt die redenering niet. Engel moet zich nu zo snel mogelijk melden bij de politie, anders wordt hij aangehouden.

Tipgever en drager wapen Avicenna College is jongen van 16

De persoon die donderdagmiddag is aangehouden bij het Avicenna College in Rotterdam-Vreewijk blijkt een jongen van 16 te zijn. De politie bevestigt dat het om een minderjarige Rotterdammer gaat. De jongen zocht zelf contact met de politie om te melden dat er iemand werd bedreigd in of in de buurt van de school. Er zou ook een vuurwapen gezien zijn.
Een opgetrommeld arrestatieteam van de politie heeft in het ontruimde schoolgebouw aan de Montessoriweg naar een vuurwapen gezocht, maar vond niets. Na fouillering bleek juist de 16-jarige melder een vuurwapen bij zich te hebben. De jongen is direct opgepakt en zit nog steeds vast.

Twee gewonden bij botsing tussen auto en brommobiel

Bij een verkeersongeluk in Dordrecht zijn twee mensen gewond geraakt. Halverwege de ochtend botsten een auto en een brommobiel tegen elkaar. Dat gebeurde op de kruising van de Heliotroopring en de Aquamarijnweg. Beide gewonde bestuurders waren aanspreekbaar en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Jongen met vuurwapen bedreigd, telefoon gestolen

Op de Peppelweg in Rotterdam-Schiebroek is een jongen beroofd van zijn telefoon. De dader bedreigde de jongen met een vuurwapen. Het slachtoffer raakte lichtgewond bij de overval.

Tweede voertuigbrand op hetzelfde parkeervak in Rotterdam

In een parkeervak aan de Oldegaarde in Rotterdam-Zuid is voor tweede keer in korte tijd een voertuig in brand gevlogen. De afgelopen nacht ontstond brand aan de voorkant van een bestelbus. Eerder vatte een personenauto vlam. De wagen brandde volledig uit.
Brandweer blust bestelbus
Brandweer blust bestelbus © MediaTV