FC RIJNMOND

Schildkamp in FC Rijnmond: ‘Wat Feyenoord doet, is in totale tegenspraak van wat er logisch is’

FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Vincent Schildkamp, Dennis van Eersel en Harry van der Laan
FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Vincent Schildkamp, Dennis van Eersel en Harry van der Laan © Rijnmond
De interlandperiode wordt door sommige Feyenoord-supporters gezien als een hinderlijke onderbreking. De Rotterdammers staan namelijk bovenaan en hebben zes punten voorsprong op aartsrivaal Ajax. Desondanks blijft de koploper ook in deze uitzending van FC Rijnmond het grote thema. ESPN-commentator en -presentator Vincent Schildkamp liet zijn licht hierop schijnen.
Kijk hieronder FC Rijnmond terug:
Schildkamp in FC Rijnmond: ‘Wat Feyenoord doet, is in totale tegenspraak van wat er logisch is’
Niet alleen Schildkamp schoof aan in FC Rijnmond. Ook Feyenoord-watcher Dennis van Eersel en analyticus Harry van der Laan waren van de partij. “Er is geen twijfel”, erkent Van der Laan. “Ik had gedacht dat Feyenoord vorig jaar al kampioen zou worden, maar Ajax en PSV presenteerden toen beter en waren meer in balans. Maar Feyenoord heeft de lijn doorgezet en stevent recht op het kampioenschap af.”
Schildkamp is het ermee eens. Sterker nog, hij haalt de verschillen in de budgetten aan. Ajax en ook PSV hebben meer te besteden dan Feyenoord, maar de Rotterdammers doen het beduidend beter. “Wat Feyenoord nu aan het doen is, is in totale tegenspraak met wat er in het voetbal gebeurt”, zegt Schildkamp. Van Eersel vult hem aan: “Elk seizoen als Ajax géén landskampioen wordt, dan wordt er een wanprestatie geleverd.”

Speculeren over Slot

In FC Rijnmond wordt ook gefilosofeerd over de toekomst van Arne Slot, die nog tot en met de zomer van 2025 vastligt in De Kuip. Wanneer hij met Feyenoord kampioen zou worden, dan zal deze prestatie niet onopgemerkt blijven. Het zal niet makkelijk worden om Slot weg te halen, merken de mannen op. Eerder kreeg de Engelse club Leeds United een nee vanuit Rotterdam te horen.
Arne Slot tijdens Feyenoord-AZ
Arne Slot tijdens Feyenoord-AZ © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Natuurlijk is het kampioenschap nog lang niet binnen, maar Schildkamp denkt dat een eventuele titel voor een leegloop bij Feyenoord kan zorgen. “Het hoeft niet erg te zijn, maar de consequentie is wel dat Slot binnenboord gehouden moet worden. Waarom zou het niet nog een keer kunnen?”, zegt de ESPN-commentator.
Van der Laan denkt aan een Zuid-Europese ploeg: de Spaanse topclub Atlético Madrid. “Eerst moet die gek weg”, verwijst Van der Laan naar Diego Simeone. “Atlético Madrid heeft verfrissing nodig. Slot kan daarvoor zorgen.”