CHRISNATUURLIJK

Jonge plantjes en oeroude bomen in Chris Natuurlijk van 25 maart

Zaailing
Zaailing © Pixabay
Begin je zaterdag om 08:00 uur met Chris Natuurlijk en tips van moestuinvrouw Agaath, een wandeling door Trompenburg Tuinen, een wereldboom in Schiedam en een roman over kunstfraude en overleven.
Wil je een ecologische moestuin beginnen? Op landgoed De Peerdegaerdt in Strijen helpt moestuinvrouw Agaath je op weg. Met een jaarcursus moestuinieren of met een middagworkshop. Chris Natuurlijk krijgt een rondleiding van Agaath. Varken Mary , één van de dieren die door De Peerdegaerdt is gered van de slacht of andere nare omstandigheden, wil ook wat zeggen.
Agaath Kastein op de moestuin van de Peerdegaerdt waar het nu  - aan het begin van het seizoen - nog kaal is
Agaath Kastein op de moestuin van de Peerdegaerdt waar het nu - aan het begin van het seizoen - nog kaal is © Rijnmond

Komen en gaan in Trompenburg

Meer dan dertig jaar is Gert Fortgens directeur van Trompenburg Tuinen en Arboretum, een prachtige groene plek in Rotterdam-Kralingen. Dit jaar neemt hij afscheid. Zijn opvolger Jaap Smit staat al in de startblokken. Hij is benoemd als groene curator van de tuin. Met het duo wandelt Chris Natuurlijk door Trompenburg waar de eerste tekenen van de lente al te zien zijn, maar ook de gevolgen van klimaatverandering.
De toverhazelaar in Trompenburg Tuinen ruikt goed, vinden Gert Fortgens (l) en Jaap Smit (r)
De toverhazelaar in Trompenburg Tuinen ruikt goed, vinden Gert Fortgens (l) en Jaap Smit (r) © Rijnmond

Bomen over de Wereldboom

In het oudste stadspark van Nederland - de Plantage in Schiedam - bloeit en groeit een Wereldboom, een boom die de kans krijgt om oeroud te worden. Deze maand is het precies tien jaar geleden dat de monumentale Oosterse "Plantage Plataan" werd uitgeroepen tot Wereldboom. Het jubileum is voor Aldo Hoeben reden voor een feestje. De kunstenaar en curator heeft kunstenaars van de Stichting KunstWerkt uitgenodigd om hun kunstwerken over bomen in te sturen. Het resultaat is tot 2 april te zien in de tentoonstelling Wereldboom in het nieuwe Art Centre Schiedam. Deelnemend kunstenaar Willem van Hest uit Rotterdam en Aldo Hoeben zelf, vertellen in Chris Natuurlijk over de tentoongestelde kunst en hun fascinatie voor bomen.
Aldo Hoeben en Willem van Hest bij de Plantage plataan , een Wereldboom in Schiedam
Aldo Hoeben en Willem van Hest bij de Plantage plataan , een Wereldboom in Schiedam © Rijnmond

Galerie Petar

De Rotterdamse schrijver en onderzoeksjournalist Rob van Olm vertelt in Chris Natuurlijk over zijn roman Galerie Petar , een boek over vervagende grenzen in het theater, literatuur en beeldende kunst, maar ook een roman over overleven.
Zaterdag 25 maart van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.