LOKAAL

Alle seinen op groen voor verlenging beschermde woonvorm in Maassluis

Labyrint in Maassluis
Labyrint in Maassluis © SCHIE
De kwetsbare kinderen die begeleiding krijgen bij zorginstelling Labyrint kunnen naar alle waarschijnlijkheid een half jaar langer in zorg blijven. Eerder werd duidelijk dat de zorg bij de Maassluise zorginstelling zou stoppen vanwege een contract dat niet afgegeven werd. Tientallen kinderen uit de regio met onder meer gedrags- en psychiatrische problemen zouden daardoor op korte termijn noodgedwongen op zoek naar andere dagbesteding moeten. Nu blijkt een verlenging van het contract zeer aannemelijk, meldt SCHIE.
Wethouder Dogukan Ergin, verantwoordelijk voor jeugdzorg, meldde eerder dat Rogplus deze week in gesprek gaat met Labyrint om te onderzoeken of het contract met de gemeente verlengd zou kunnen worden. De overheidsinstantie heeft namens de gemeente Schiedam, Vlaardingen en Maassluis de opdracht gekregen om de mogelijkheden voor verlenging van de zorg bij Labyrint te onderzoeken. Aanvankelijk zou de zorg, voor sommige kinderen uit Schiedam, in juni dit jaar stoppen omdat het huidige contract dan afloopt. Inmiddels hebben de gesprekken tussen Labyrint en Rogplus plaatsgevonden. Beide partijen staan positief tegenover verlenging van het contract.

‘Positief gesprek’

De directeur van Rogplus Anton van Genabeek laat weten dat de seinen, voor een verlenging van een contract, op dit moment op groen staan: “Wij zijn nu in gesprek met Labyrint. Woensdag heeft het eerste gesprek plaatsgevonden. Het idee is wel om het contract te verlengen.” Of dat het contract definitief verlengd wordt kan van Genabeek niet zeggen. “Het is een eerste gesprek geweest. Maandag zal er opnieuw een gesprek plaatsvinden.”
Ook Marielle Koemans, directeur van Labyrint, geeft aan een positief gesprek te hebben gehad. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het contract verlengd tot 31 december. “Het was een pittig gesprek, maar de ouders en kinderen moeten centraal staan. Daar zijn we het allemaal over eens. Door de verlenging kan de rust terugkeren.”
Wie verantwoordelijk is voor de kosten die bij de verlenging van het contract komen kijken, is volgens Van Genabeek nog niet duidelijk. Ook zijn de contracten volgens Van Genabeek op dit moment nog niet getekend. Aanstaande maandag hoopt Van Genabeek met een definitieve bevestiging te komen over de verlenging van het contract.
Dit is een verhaal van onze mediapartner SCHIE.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl