112-NIEUWS

Explosie in woning aan de Lisbloemstraat in Rotterdam | Ravage na botsing tussen twee auto's in Capelle

| Foto:
| Foto:
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van zaterdag 25 maart.

Explosie in woning aan de Lisbloemstraat in Rotterdam

Buurtbewoners aan de Lisbloemstraat in Rotterdam-Noord zijn zaterdagavond opgeschrikt door een harde knal, waarbij de ruiten zijn weggeblazen uit een woning. Ooggetuigen zagen agenten met zware vesten aan en meldden dat de hele straat is afgesloten. Tijdens de ontploffing was er niemand in de woning aanwezig en er raakte niemand bij gewond. De politie doet op het moment nog onderzoek naar het incident en is hierbij op zoek naar ooggetuigen.

Veel meldingen over stormschade in de regio

Door de harde wind van zaterdag zijn er bij de brandweer flink wat meldingen van stormschade binnengekomen. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond schat het aantal meldingen rond 13:30 uur op zo'n 10 tot 20.
Sinds 11:00 uur is in de kustprovincies code geel van kracht, zo ook in Zuid-Holland.

Man gewond na steekpartij in Strijen, vrouw aangehouden

Bij een steekpartij aan de Merelsingel in Strijen is zaterdagochtend een man gewond geraakt. Hij is met eigen vervoer naar het ziekenhuis gegaan. Na het incident heeft de politie een vrouw aangehouden. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd.

Acht uithalers aangehouden op de Maasvlakte

Op de Maasvlakte zijn vrijdag en zaterdagochtend in totaal acht uithalers aangehouden. Het gaat om mannen in de leeftijd van 21 tot 31 jaar uit Rotterdam en omstreken.

Ravage na botsing tussen twee auto's in Capelle, lantaarnpaal uit de grond gereden

Op de Slotlaan in Capelle aan den IJssel zijn vrijdagavond twee auto's frontaal op elkaar gebotst. Eén van de auto's klapte daarna tegen een lantaarnpaal, die vervolgens omviel. Volgens ooggetuigen was de Slotlaan tijdelijk afgesloten, omdat de weg bezaaid was met brokstukken. Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen. Ook is nog onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.