WEERBERICHT

Het weer van vandaag: onstuimig, morgen regen

Het weer van zaterdag 25 maart
Het weer van zaterdag 25 maart © Rijnmond
Vandaag is een hoofdrol weggelegd voor de wind. De zuidwestenwind waait (vrij) krachtig en aan zee hard, windkracht 5 tot 7. Bovendien bestaat er kans op zware windstoten tot 80 km/u. Verder zien we een mix van zon en bewolking en vallen in de loop van de dag verspreid een paar buien. De middagtemperatuur komt uit op ongeveer 12 graden.
Vanavond en vannacht bestaat er kans op een bui. Aan het eind van de nacht begint het vanuit het zuidwesten af en toe te regenen. De temperatuur komt niet veel lager uit dan een graad of 7. De wind draait van zuidwest naar zuid en neemt sterk in kracht af. In de nacht staat er slechts een zwakke tot matige wind, windkracht 2 of 3.
Morgen is het bewolkt en zijn er perioden met regen. In onze regio wordt er tot 10 mm regen verwacht. Pas in de loop van de tweede helft van de middag wordt het vanuit het noordwesten droog. Aan het eind van de middag en begin van de avond volgen de eerste opklaringen. Het wordt in de middag maximaal 8 of 9 graden en daarmee is het aan de frisse kant voor de tijd van het jaar. De wind gaat uit het noordoosten waaien en neemt toe tot matig en aan zee tot vrij krachtig, windkracht 3 tot 5. Aan het eind van de middag en in de avond staat er langs de kust een krachtige noorden- tot noordoosten wind, windkracht 6.

Vooruitzichten

Op maandag is er veel zonneschijn en bestaat er kans op een maartse bui. Op dinsdag is het wisselend bewolkt en kan er lokaal een bui voorkomen. Toch zal het droge weer op beide dagen de overhand houden. De temperatuur komt in de middag uit op 8 of 9 graden. In de nacht naar dinsdag ligt de temperatuur rond het vriespunt met landinwaarts lichte vorst. Vanaf woensdag domineert de bewolking het weerbeeld en valt er af en toe regen. Het wordt zachter met een maximumtemperatuur oplopend naar 15 graden. Ook de nachten worden dan aanzienlijk zachter.

Gemiddelde Rotterdam Airport

Tussen 20 en 31 maart bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 11,4 graden en de minimumtemperatuur 2,9 graden. Er valt gemiddeld 16,7 mm neerslag.