ROTTERDAM

Dit zijn de best gelezen verhalen van Rijnmond van de afgelopen week

Dit zijn de best gelezen verhalen van afgelopen week
Dit zijn de best gelezen verhalen van afgelopen week © Rijnmond
Het is weer zondag: de ideale dag om het nieuws dat je afgelopen week hebt gemist op je gemak in te halen. Daarom heeft Rijnmond de best gelezen verhalen van afgelopen week voor jou op één plek verzameld. Meer lezen? Klik dan op de link bij het artikel.

Lachgasman houdt het voor gezien

Iedereen kent hem wel: Eric 'de lachgasman' Alblas (63), die al sinds jaar en dag op zijn scootmobiel door de stad rijdt en rondslingerende lachgaspatronen opruimt. Maar lang zal Eric dat niet meer doen. Er komt namelijk binnenkort een einde aan zijn leven. Eric heeft een bloedstollingsziekte die hem veel pijn oplevert. Daarom heeft hij besloten een euthanasietraject in te gaan.
Eric verwacht nog een week of zes te leven. Zo lang het kan blijft hij nog lachgaspatronen opruimen. Na zijn dood komt er een groen-witte vlag over zijn kist te hangen en mag zijn as wat hem betreft in de maas gegooid worden. 'Dit besluit heb ik al lang geleden genomen. Ik sta sterk.'

14-jarige aangehouden na wilde achtervolging

Een wilde achtervolging op vrijdagavond nam een vreemde wending toen politieagenten erachter kwamen dat de bestuurder van de auto die zij achtervolgden geen geharde volwassen crimineel, maar een 14-jarige tiener bleek te zijn. Gedurende de achtervolging werden zeker twaalf politieauto's ingezet. Naast de minderjarige bestuurder zaten er nog vier anderen in de auto, maar die stapten onderweg uit.

Veroorzaker ongeluk met drie doden reed 53 kilometer te hard

Op tweede kerstdag veroorzaakte een 29-jarige Hagenaar een dodelijk ongeluk op de Groene Kruisweg in Rotterdam-Charlois. Een gezin uit Spijkenisse, bestaande uit moeder Michelle (36), vader Rinold (35) en hun dochtertje Rinaigela (7) kwamen daarbij om het leven. De Hagenaar kwam er met flinke verwondingen vanaf.
Inmiddels is duidelijk dat de bestuurder 53 kilometer te hard reed toen hij het dramatische ongeluk veroorzaakte: ruim 130 op een weg waar de maximumsnelheid 80 is. Ook was hij op dat moment onder de invloed van alcohol. Volgende week begint de rechtszaak tegen de bestuurder.

Hoe de voortvluchtige Lucky werd gepakt

Op 21 januari schoot Zwijndrechter Minh Nghia V, beter bekend als 'Lucky', twee vrouwen neer op een parkeerplaats. Eén van de vrouwen is zijn ex-partner. Haar moeder is het andere slachtoffer. De ex overleeft de schietpartij, maar haar moeder heeft minder geluk en overlijdt. Vijf weken lang waren agenten op zoek naar de voortvluchtige Lucky. Op 25 februari kon hij na een tip worden aangehouden in Schiedam en kwam er een einde aan de intensieve klopjacht.

Vader René herinnert verongelukte dochter op haar verjaardag

Het leven van Vlaardinger René Philip is nooit meer hetzelfde geworden sinds hij vorig jaar zijn 16-jarige dochter Zara kwijtraakte bij een verkeersongeluk. Op haar kamer ligt alles er nog precies zo bij zoals zij het die fatale dag achterliet. Deze maand zou Zara 17 zijn geworden. Vrienden en familie van het meisje kwamen bijeen om haar leven te vieren.

Dit wordt de hoogste wolkenkrabber van Rotterdam

Het Hofplein in Rotterdam gaat er de komende jaren flink anders uit komen te zien. Met name dankzij de komst van drie woontorens op de plek waar nu de Pompenburgflat staat. De hoogste van de drie torens reikt maar liefst 275 meter de lucht in en moet hét nieuwe visitekaartje van Rotterdam worden.
In de torens moeten zo'n 1450 woningen komen, waarvan 20 procent voor het sociale segment bestemd is. De bouwvergunning is bij de gemeente aangevraagd en projectontwikkelaar Red Company hoopt binnen twee jaar van start te kunnen gaan met de bouw. As het goed is kunnen bewoners al vanaf 2028 hun intrek nemen in de hoogste toren.

Boer Cornelis doneert 100 duizend kilo groente aan voedselbank

Wat doe je wanneer je als boer duizenden kilo's biologische aardappelen overhoudt na de oogst en niemand hebt die ze van je wil kopen? Naar de voedselbank brengen natuurlijk. Tenminste, dat deed boer Cornelis Mosselman uit Ooltgensplaat. Hij zat met een enorme lading wortelen en aardappelen in zijn maag die door de groothandels werden afgekeurd.
'Ze smaken prima, maar als ze aan de buitenkant niet puntgaaf zijn worden ze afgekeurd', legt Cornelis uit. Toen hij hoorde dat de voedselbank een tekort aan groente had, zag hij kans om twee vliegen in één klap te slaan. Een succesvolle crowdfundingsactie om de kosten te dekken later en de kistjes groenten waren onderweg.