112-NIEUWS

Trein op Rotterdam CS stilgezet na melding vuurwapen | Schapen te water, vier overleven het niet

De Dienst Speciale Interventies van de politie heeft geen wapen aangetroffen in de internationale trein
De Dienst Speciale Interventies van de politie heeft geen wapen aangetroffen in de internationale trein © JBMedia
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van zondag 26 maart.

Trein op Rotterdam CS stilgezet na melding vuurwapen

Op Rotterdam Centraal Station hebben speciale eenheden van de politie zondag rond 15:30 uur in een internationale trein een passagier gefouilleerd, omdat die mogelijk een vuurwapen zou hebben. De trein kwam uit België en was onderweg naar Amsterdam. Vanwege de actie werden de sporen 13 en 14 afgesloten. Volgens een woordvoerder van de politie had een treinreiziger aan de bel getrokken, omdat hij een medepassagier met een holster voor een vuurwapen had gezien. De Dienst Speciale Interventies kwam in actie en controleerde de passagier. Uiteindelijk bleek de 'verdachte reiziger' een fabrikant van holsters te zijn. Een wapen is niet aangetroffen. De trein kon na ongeveer een kwartier doorrijden.

Schapen te water, vier overleven het niet

In Krimpen aan den IJssel zijn zondag zes schapen in het water terechtgekomen. Dat gebeurde ter hoogte van het gemaal 'Johan Veurink'. een wandelaar sloeg alarm toen hij de dieren in het water zag liggen. Toen de brandweer ter plaatse kwam waren vier schapen al overleden. "Voor twee andere schapen waren we er net op tijd bij", zegt bevelvoerder Marcel Henderson. "Zij konden nog maar net hun neus boven water houden." Waardoor de dieren te water waren geraakt, is niet duidelijk. Henderson vermoedt dat ze ergens van geschrokken zijn. De eigenaar heeft de nog levende schapen opgehaald.
Bevelvoerder Marcel Henderson van de brandweer met een van de schapen die het verdrinkingsdrama overleefde
Bevelvoerder Marcel Henderson van de brandweer met een van de schapen die het verdrinkingsdrama overleefde © Brandweer Krimpen aan den IJssel

Activisten blinddoeken Erasmus

Milieuactivisten van actiegroep Scientist Rebellion hebben zondagmiddag tientallen standbeelden in meerdere landen wereldwijd geblinddoekt. Ook het standbeeld van Desiderius Erasmus voor de Laurenskerk ontkwam er niet aan. Erasmus kreeg een blinddoek om en op zijn sokkel kwam een kartonnen bord met daarop de boodschap: Tell the truth. In steden als Leiden, Kopenhagen, Dublin en Barçelona werden ook beelden geblinddoekt.
Ook Erasmus werd geblinddoekt
Ook Erasmus werd geblinddoekt © Scientist Rebellion

Agenten gewond bij aanhouding

Bij een aanhouding in Ridderkerk zijn zaterdagavond twee agenten lichtgewond geraakt. De agenten kwamen aanvankelijk af op een melding van een brand in de keuken. Bij aankomst bleek het om een pannetje te gaan dat te lang op het vuur had gestaan. Bij afhandeling van het incident bleek dat één van de bewoners van de woning, een 30-jarige man uit Letland, nog een boete had openstaan.
De man kon de boete niet betalen, wat in dit geval betekende dat het bedrag is omgezet in een celstraf van zeven dagen. Aanvankelijk ging de man rustig mee, maar in de politiebus werd hij later zeer agressief. Meerdere agenten kwamen eraan te pas om de man weer onder bedwang te krijgen. Twee agenten raakten gewond en liepen onder meer een geblesseerde pink, bult op het hoofd en een blauw oog op. De agenten hebben aangifte gedaan tegen de Let. Hij bleek onder de invloed van alcohol te zijn en zit inmiddels vast.

Derde autobrand in twee weken in zelfde straat

In een parkeervak aan de Oldegaarde in Rotterdam-Zuid is zondagochtend voor derde keer in twee weken tijd brand ontstaan in een geparkeerde auto. Het gaat dit keer om een personenauto. De brandweer kon niet voorkomen dat die aanzienlijk beschadigd raakte. Vorige week donderdag was het voor het eerst raak bij een Mini en afgelopen vrijdag vloog er nog een bestelbus in het parkeervak in brand. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de branden.
De autobrand is de derde in twee weken
De autobrand is de derde in twee weken © Nieuws Op Beeld

Busje belandt op zijn kant op straat

Op de kruising van de Brouwersdijk en de Krispijnseweg in de Dordtse wijk Krispijn is in de nacht van zaterdag op zondag een bestelbusje op zijn kant op de weg beland. Dat gebeurde na een aanrijding met een personenauto. Het busje raakte na de aanrijding een lantaarnpaal en kwam op z'n kant terecht. Beide bestuurders bleven ongedeerd. De auto's liepen wel schade op. Hoe het ongeluk kon gebeuren is onbekend.