'Het is een mooi zooitje', waterballet in Rotterdam-Ommoord

Aan de Robert Kochplaats in Rotterdam-Ommoord is maandagochtend een waterleiding gesprongen. Bewoners van de omliggende flats aan het centrale plein werden door de politie uit bed gebeld om hun auto te verplaatsen.

Het water is op sommige plekken op het lager gelegen parkeerterrein wel 20 centimeter hoog. "Het begon als een klein plasje en is in een kwartier meer geworden", zegt een bewoner tegen RTV Rijnmond. "Het is een mooi zooitje. Ik ga mijn auto maar even weghalen, geloof ik", zegt een ander.

Een oorzaak is nog niet bekend. Volgens waterbedrijf Evides lijkt de leiding vanzelf te zijn gesprongen en gaat het om domme pech op de maandagochtend.

"Gelukkig hebben de flats een dubbele aansluiting, waardoor we de hoofdwaterleiding kunnen afsluiten en repareren zonder dat bewoners daar hinder van hebben", zegt de woordvoerder.

Volgens een andere bewoner is het de tweede keer dat het gebeurt. Hij vermoedt dat het door verzakking komt. "Het zat er een beetje aan te komen. De straat is al twee keer open geweest en verzakt steeds. Bij elkaar is de straat al driekwart jaar dicht geweest."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam-ommoord evides
Deel dit artikel: