112

Dode bij schietpartij in Rotterdam-Delfshaven, twee gewonden aangehouden

Dode en gewonde bij schietpartij in de Gijsingstraat in Rotterdam-Delfshaven
Dode en gewonde bij schietpartij in de Gijsingstraat in Rotterdam-Delfshaven © MediaTV
Iets na 19:00 uur is in de Gijsingstraat in Delfshaven in Rotterdam geschoten. Daarbij is een persoon om het leven gekomen. Het gaat om een man van 31 uit Rotterdam. Twee mannen uit Rotterdam en Vlaardingen zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.
Het lichaam van de overleden man werd volgens een woordvoerder van de politie gevonden in een hoekwoning in de Gijsingstraat met de Van Duylstraat. Hij kon niet zeggen of er binnen of buiten is geschoten. Wel dat omwonenden meerdere schoten hebben gehoord. Waarom dat gebeurde, is niet bekend.
De twee gewonden zijn na de schietpartij naar het ziekenhuis vervoerd. Ze waren allebei aanspreekbaar. Het gaat om een 27-jarige man uit Rotterdam en een 27-jarige man uit Vlaardingen. De twee zijn aangehouden "vanwege mogelijke betrokkenheid bij de schietpartij", aldus de woordvoerder. Er wordt nog wel gezocht naar de schutter of schutters.
De politie laat rond 22:00 uur weten dat het onderzoek naar de achtergronden van de schietpartij nog wel enkele uren in beslag zal nemen. De Gijsingstraat en een deel van de Van Duylstraat waren daardoor urenlang afgesloten.
De dode man uit Rotterdam werd in een huis gevonden op de hoek van de Gijsingstraat en de Van Duylstraat
De dode man uit Rotterdam werd in een huis gevonden op de hoek van de Gijsingstraat en de Van Duylstraat © MediaTV