NIEUWS

Het weer van vandaag: zon in de middag en plaatselijk een maartse bui

Het weer van vandaag
Het weer van vandaag © Rijnmond
Vanochtend zien we een mix van zon en bewolking en valt er plaatselijk een maartse bui. Vanmiddag is er flink wat ruimte voor de zon en bestaat er alleen in het oosten van de regio nog kans op een bui. De middagtemperatuur komt uit op 8 graden. Er staat een matige en aan zee vrij krachtige noordwestenwind, windkracht 4 tot 5.
Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen en blijft het droog. Het wordt koud met een temperatuur variërend van 3 graden langs de kust tot -1 graad plaatselijk landinwaarts. De wind draait naar het westen en neemt af tot zwak en aan zee tot matig.
Morgenochtend is er veel zon, in de loop van de middag neemt de bewolking vanuit het westen toe. Pas in de avond gaat het vanuit het westen af en toe regenen. De middagtemperatuur komt uit op maximaal 9 graden. De zuidenwind neemt toe tot matig en aan zee tot vrij krachtig, windkracht 4 of 5.

Komende dagen wisselvallig

De komende dagen is het wisselvallig weer in het Rijnmondgebied. Het betekent dat depressies nog altijd een stempel ons weer blijven drukken met geregeld regen of buien en soms zon. De middagtemperatuur loopt op naar 15 graden. In het weekend wordt het 12 graden. Ook de nachten worden aanzienlijk zachter met op donderdag en vrijdag minima van ongeveer 10 graden. Op donderdag en vrijdag staat er ook een stevige zuidwestenwind.
Tussen 20 en 31 maart bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 11,4 graden en de minimumtemperatuur 2,9 graden. Er valt gemiddeld 16,7 mm neerslag.