nieuws

Transvalia-doelman Moises Krijgsman in Topsport TV

topsporttv_tegel.jpg
topsporttv_tegel.jpg
ROTTERDAM - Moises Krijgsman, doelman van zaterdagvierdeklasser Transvalia, maakte een merkwaardig seizoen mee bij de Rotterdamse club. Hij kreeg in de competitie maar liefst 168 doelpunten tegen en was de laatste weken de enige speler die nog zin had om te trainen. Maandagavond een portret van deze keeper en zijn verhaal over het seizoen.
Keeper zijn in een elftal dat onderaan in de kelder van het amateurvoetbal speelt is een ondankbare taak. Dat geldt zeker voor Moises Krijgsman, die bij Transvalia tussen de palen stond. Zijn ploeg behaalde geen enkel punt in de competitie en kreeg ook nog eens het ene na het andere doelpunt tegen. Krijgsman moest maar liefst 168 keer de gang naar het net maken. Het laatste competitieduel verloor Transvalia met 9-3 van CVV.
Tot overmaat van ramp vertrok drie wedstrijden voor einde ook nog eens trainer Rinus Hoefnagel, die niet meer kon leven met de matige beleving van zijn spelers. Krijgsman laat zijn licht schijnen op het voetballen diep in de kelder van het amateurvoetbal. Topsport TV is maandag te zien om 17.25 uur.