112

Taxibusje schept twee voetgangers en rijdt tegen huis, bestuurster was onder invloed

Het taxibusje raakte van de weg en reed twee mensen aan.
Het taxibusje raakte van de weg en reed twee mensen aan. © MediaTV
Bij een ernstig ongeluk op de Tolsteeg in Sliedrecht waarbij een taxibusje voor gehandicapten en mensen in een rolstoel van de weg raakte, zijn twee mensen gewond geraakt. De politie heeft de 59-jarige chauffeuse uit Sliedrecht aangehouden vanwege rijden onder invloed.
Het taxibusje raakte maandagochtend rond 11:00 uur van de weg. Daarna reed het over het fietspad en de stoep dwars door een heg en botste het tegen de gevel van een woning. Daar kwam het voertuig tot stilstand.
Op het voetpad liep op dat moment een groep mensen. Twee personen werden door de taxi geschept. Zij raakten bekneld en moesten door de brandweer worden bevrijd. De slachtoffers waren aanspreekbaar. Twee ambulances hebben de slachtoffers met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Een woordvoerder van de politie laat weten dat de bestuurster van het taxibusje onder invloed was en dat zij is aangehouden. Het gaat om een busje voor vervoer van gehandicapten en mensen in een rolstoel. Er zaten geen passagiers in.

Merwebolder

Burgemeester Jan de Vries van Sliedrecht laat op de website van de gemeente weten dat zijn gedachten "uitgaan naar de slachtoffers, de cliënten en medewerkers van de Merwebolder (ASVZ) en de betrokkenen bewoners". De Merwebolder is een instelling in Sliedrecht voor mensen met een beperking.