Dag vijf Wooning Zesdaagse: Niki Terpstra en Dylan van Baarle kelderen in het algemeen klassement

De op een na laatste dag van de Wooning Zesdaagse in Ahoy heeft voor grote verandering gezorgd in het algemeen klassement. Waar de tweede plek zondag nog werd bezet door Nederlanders Terpstra en Van Baarle, zijn de Spanjaarden Torres en Mora nu de grootste uitdagers van de Belgische koplopers De Ketele en De Pauw.

Yoeri Havik en Wim Stroetinga blijven op de derde plek staan. De Ketele en De Pauw hebben nu een voorsprong van twee ronden op Torres/Mora en drie ronden op Havik/Stroetinga. Terpstra en Van Baarle staan nu op de vierde plek met 148 punten en eveneens drie ronden achterstand. Het lijkt er daarom op dat de Belgen de eindzege niet meer kan ontgaan.

Albert Torres en Sebastian Mora klommen zo op de ranglijst omdat zij de Wooning Koppelkoers binnen 50 minuten en tien ronden wonnen. Thomas Kneisky en Benjamin Thomas (vijfde in het klassement) werden tweede. 

Dinsdag is de ontknoping van de Wooning Zesdaagse van 19.30 tot 23.30 uur live te zien op TV Rijnmond. In de uitzending wordt onder meer aandacht besteed aan hoe het Nederlandse sprinten ervoor staat. Theo Bos en Harrie Lavreysen zijn dan aan het woord.

Meer over dit onderwerp:
Sport Zesdaagse
Deel dit artikel:

Reageren