ONGELUK

Beschonken taxichauffeur schepte twee bewoners van zorginstelling onderweg naar supermarkt

Het busje reed via de berm een achtertuin in
Het busje reed via de berm een achtertuin in © MediaTV
De twee slachtoffers van de aanrijding met een gehandicaptenbusje in Sliedrecht maandagochtend zijn bewoners van de nabijgelegen zorginstelling Merwebolder. Ze waren met een groepje onderweg naar de Jumbo om boodschappen te doen, zegt organisatie ASVZ. Twee mannen van 39 en 56 raakten gewond en moesten met spoed naar het ziekenhuis.
Hoe het nu met ze is, kan ASVZ niet zeggen. De bestuurster van het gehandicaptenbusje miste een bocht in de Craijensteijn, reed door de berm over het fietspad en de stoep, schepte de slachtoffers en kwam tegen een huis aan de Tolsteeg tot stilstand. De vrouw bleek onder invloed van alcohol.
In de zorginstelling voor mensen met een beperking is iedereen erg geschrokken, zegt ASVZ. De burgemeester van Sliedrecht, Jan de Vries, wenst de bewoners, hun familie en de instelling veel sterkte toe. De Vries zegt ook het onderzoek naar het drama af te wachten, want "de omstandigheden waaronder het ongeluk plaatsvond roepen vragen op".
Taxibedrijf Haars Groep kan nog niet veel zeggen over het ongeluk. Directeur Noël Houweling zegt dat de prioriteit bij alle betrokkenen ligt en dat ze verder nog weinig weten over wat er precies is gebeurd. Hij laat weten dat de situatie van zijn chauffeur 'stabiel' is.