RECHTSZAAK

Nabil moet ruim 3 jaar de cel in voor dodelijke klap in discotheek én de uitvaart van Samir betalen

Club Blu in Rotterdam
Club Blu in Rotterdam © Archieffoto Media TV
De rechter heeft drie jaar cel en vier maanden opgelegd voor een fatale klap in discotheek Club BLU in Rotterdam-Oost. De 26-jarige verdachte beweerde dat het zelfverdediging was geweest, maar daar gaat de rechter niet in mee.
Verdachte Nabil El F. gaat op 7 mei 2022 Club BLU binnen en krijgt vrijwel direct ruzie, waarbij hij met een fles zou zijn geslagen. Die letterlijke dreun zou nog hebben nagewerkt als hij later die nacht 'verhaal wil halen'. In de schermutselingen raakt hij de 29-jarige Samir met één klap.
Het slachtoffer valt op de grond en overlijdt kort daarna. De Rotterdammer blijkt een aneurysma te hebben gehad, een zwakke aderwand in zijn hoofd en dat speelt mogelijk een rol bij zijn overlijden.
De verdachte zegt dat het zelfverdediging was. Hij zou zijn gewaarschuwd dat Samir agressief was. "Ik was bang dat ik weer werd aangevallen. Ik was nog steeds in een shock van die klap met de fles.”
De rechter komt tot een ander oordeel. "De verdachte heeft het slachtoffer uit het niets aangevallen. Het slachtoffer stond met zijn rug naar hem toegekeerd. De verdachte had niets van hem te duchten." De fatale klap is te zien op camerabeelden van Club BLU.
Nabil El F. is veroordeeld voor 'zware mishandeling met de dood tot gevolg'. Het OM had een iets hogere straf geëist namelijk vijf jaar cel. De ouders van Samir krijgen een vergoeding van elk 20.000 euro voor zogeheten affectieschade. Verder moet de verdachte 6300 euro betalen voor de uitvaart in Marokko.