DRUGSHANDEL

Massa-arrestatie bij Rotterdams havenbedrijf voor drugshandel

Medrepair Nederland, een dag na de arrestaties. Rechts een opengebroken container van MSC
Medrepair Nederland, een dag na de arrestaties. Rechts een opengebroken container van MSC © Rijnmond
Bij het bedrijf Medrepair in de Waalhaven in Rotterdam zijn dertien mensen aangehouden na de vondst van een grote partij drugs in een container die op het bedrijfsterrein stond. Elf medewerkers van het bedrijf en het bedrijf zelf bleken niets met de drugs te maken te hebben. Twee personen die er werkten zullen vrijdag aan de rechter-commissaris worden voorgeleid.
Bij hetzelfde bedrijf in Antwerpen vond vorige week ook een reeks arrestaties plaats. De Belgische opsporingsdiensten vinden 280 kilo cocaïne op het terrein van de Belgische vestiging van Medrepair. Dan vindt meteen een groot aantal arrestaties plaats. Het gaat om acht Nederlanders en een Belg.
De reeks arrestaties bij Medrepair in de Rotterdamse Waalhaven hebben te maken met een drugstransport uit Latijns-Amerika. De container waarin de drugs is aangetroffen is afkomstig uit Honduras en is via de haven van Antwerpen per schip in Rotterdam aangekomen.
De laatste keer dat in één keer zo veel mensen werden aangehouden, was ruim twee jaar geleden bij containerbedrijf Progeco Holland. Destijds werden twaalf mensen aangehouden, ook in verband met de invoer van cocaïne.
Het is een dag later opvallend stil bij het bedrijf aan de Smirnoffweg. Medewerkers mogen geen commentaar geven. Op het terrein staan de gebruikelijke stapels gele containers van MSC, maar ook enkele zwaar beschadigde containers die opengebroken lijken.
Buren hebben de inval gezien, maar kunnen niets vertellen over de achtergrond van het optreden van de opsporingsdiensten. De politie heeft de arrestaties nog niet kunnen bevestigen.