PODCAST

Sparta naar Voren! blikt vooruit op derby: 'Sparta is de club van Rotterdam, niet Feyenoord'

Frank Stout, Anton Slotboom, Jos van Eck en Ruud van Os in Sparta naar Voren!
Frank Stout, Anton Slotboom, Jos van Eck en Ruud van Os in Sparta naar Voren! © Rijnmond
In een nieuwe Sparta naar Voren! is Jos van Eck te gast. De 59-jarige Rotterdammer was speler, assistent-trainer en interim-hoofdtrainer op Het Kasteel. Nu is hij teammanager van Jong Sparta en vooral ook supporter, samen met zijn dochter. Samen met Frank Stout, Ruud van Os en Anton Slotboom blikte hij vooruit op de derby tegen Feyenoord.
Sparta naar Voren! begint met een gesprek over de privé-situatie van Van Eck. In de zomer van 2020 verloor hij zijn vrouw en sindsdien plaatst hij nog dagelijks foto's van haar op zijn social media accounts. Nu voedt hij zijn 12-jarige dochter alleen op. Ook zij is Sparta-supporter. "We gaan zondag met zijn tweeën naar de derby én ze komt ook altijd in een Sparta-shirt. Ik weet alleen niet of ze dat zondag tegen Feyenoord ook doet, want dat is natuurlijk een beetje listig."
Waarop Ruud van Os direct reageert: "Ik denk dat ze wel gewoon in een Sparta-shirt kan komen." Jos sluit zich daar gedeeltelijk bij aan: "Op Het Kasteel kan dat gelukkig wel. Als we bij Feyenoord spelen in De Kuip is dat moeilijker. Ik heb weleens meegemaakt dat er tegen kinderen van zes jaar oud werd verteld dat ze niet mochten juichen als Sparta zou scoren."
Verder geniet Van Eck van een speler als Jonathan de Guzmán, denkt hij dat Sparta zondag wint en haalt hij herinneren op uit het verleden. "Het is misgegaan bij Sparta sinds de aanstelling van Frans Adelaar."
De tekst gaat verder onder de video:
Aankomende zaterdag nemen de heren om 13.00 uur een podcast op in de Ridderzaal bij de verjaardag van Sparta en volgende week maandag maken ze weer een podcast op locatie bij het Rood-Witte Mannen Diner. "We maken vaker een podcast dan dat we boodschappen doen."
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl