FEYENOORD

Feyenoord haalt Thomas van den Belt na dit seizoen naar De Kuip

Thomas van den Belt (rechts) in actie in de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en PEC Zwolle
Thomas van den Belt (rechts) in actie in de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en PEC Zwolle © Broer van den Boom/Orange Pictures
Feyenoord heeft haar eerste versterking voor volgend seizoen al binnen. Middenvelder Thomas van den Belt (21), die in de winter al een transfer naar De Kuip niet door zag gaan, komt na dit seizoen over van eerstedivisionist PEC Zwolle.
Daarmee heeft Thomas van den Belt dus alsnog zijn droomtransfer naar De Kuip te pakken. Van den Belt werd in de winterstop ook al stevig gelinkt aan Feyenoord en gaf toen aan graag de overstap naar de ploeg van Arne Slot te maken, maar PEC Zwolle hield hem destijds aan zijn contract.
Dit seizoen is Van den Belt - die de zoon is van Gerald van den Belt, een goede vriend van Arne Slot - een van de smaakmakers in de Keuken Kampioen Divisie. Met PEC Zwolle staat de middenvelder fier bovenaan en ook zelf draait de Zwollenaar een indrukwekkend seizoen. Hij scoorde tot dusver al dertien keer en gaf acht assists.
Vorig seizoen strikte Feyenoord ook al een middenvelder uit de KKD: Mats Wieffer kwam over van Excelsior en debuteerde maandag voor Oranje. Feyenoord en Van den Belt hopen op eenzelfde scenario. Naar verluidt heeft de middenvelder van PEC Zwolle een gelimiteerde transfersom in zijn contract van 850.000 euro.