STEEKPARTIJ

Ernstige steekpartij in drukke winkelstraat in centrum Rotterdam

De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt na de steekpartij op de Korte Lijnbaan.
De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt na de steekpartij op de Korte Lijnbaan. © MediaTV
In het centrum van Rotterdam, op de Korte Lijnbaan, ter hoogte van de McDonald's is rond 13:00 uur iemand neergestoken. Het slachtoffer is ter plekke gereanimeerd en daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De vermoedelijke dader is aangehouden. De politie heeft een mes gevonden en meegenomen.
De Korte Lijnbaan is woensdagmiddag nog steeds afgesloten. Winkels blijven gesloten, en op straat liggen nog bloedspetters en verendons uit de jas van het slachtoffer.
Meerdere getuigen zagen de steekpartij gebeuren. Eén jongen, die het liefst anoniem blijft, vertelt hoe hij voor de steekpartij een groep jongeren voor de McDonald's zag staan. Sommigen van hen hadden een bivakmuts op. Er ontstond ruzie binnen de groep, waarbij één van hen een mes trok.
Bij de steekpartij raakte één persoon zwaargewond
Bij de steekpartij raakte één persoon zwaargewond © Rijnmond
Een andere ooggetuige vertelt dat het gaat om twee tieners. Het slachtoffer vluchtte de McDonald's in. De dader rende weg richting de Lijnbaan, om daarna het steegje ter hoogte van de Jamin in te gaan. Kort daarna kon hij in de omgeving worden opgepakt. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding voor de steekpartij was en wie dader en slachtoffer zijn.
Een derde getuige vertelt dat er eerst werd geslagen en daarna een aantal keren gestoken. Het slachtoffer werd volgens hem getroffen in de maagstreek.