Duo schrijft nieuw plan voor Museum Vlaardingen

Het Museum Vlaardingen heeft twee externe adviseurs ingeschakeld om de boel op te schudden. Zij moeten in de komende maanden een plan schrijven, waarmee een nieuw fundament voor het museum aan de Westhavenkade wordt gelegd.

Iemand met verstand van geld, consultant Gert-Jan van der Vossen, en iemand met verstand van musea, Nicolette Bartelink, gaan aan de slag. Het duo neemt ook de eerste stappen van de uitvoering van zijn rekening. Een nieuwe directeur moet rond de zomer het stokje overnemen.

Vorig jaar was geen succes voor het vernieuwde museum. De directeur stopte en met 13.000 bleef het bezoekersaantal gelijk aan dat van de voorgaande jaren. Het gebrek aan inkomsten bracht Museum Vlaardingen in de financiële problemen.

De gemeenteraad bracht redding. Met een extra subsidie van 17.000 euro kon het museum de schulden wegpoetsen. Een nieuw plan was wel een vereiste om dit voorjaar voor mogelijke extra hulp van het stadsbestuur in aanmerking te komen.

Volgens Yvonne Batenburg, voorzitter van de raad van toezicht, zal marketing in de nieuwe plannen een belangrijke rol spelen. ''En dan samen met de gemeente Vlaardingen. Wat dat betreft is er voor ons beide iets te winnen.''

Een belangrijke rol is dit jaar ook weggelegd voor de tentoonstelling over de Slag van Vlaardingen (1018). Die wordt 6 april geopend.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Vlaardingen Museum Vlaardingen
Deel dit artikel: