112-NIEUWS

Flinke ravage na kettingbotsing op A20 | Man (23) bewerkt auto's met steen en deelt klap uit

Brandweer bevrijdt bestuurder uit auto na kettingbotsing op A20
Brandweer bevrijdt bestuurder uit auto na kettingbotsing op A20 © Flashfoto
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws uit de regio Rijnmond.

Man (23) bewerkt auto's met steen en deelt klap uit

Een 23-jarige man zonder vaste woonplaats heeft begin van de avond twee auto's in Numansdorp met een steen bewerkt. Toen een van de auto-eigenaren hem vroeg daarmee te stoppe, deelde de man een klap uit en rende weg. Een stukje verderop werd hij door de politie aangehouden en meegenomen.

Flinke ravage na kettingbotsing op A20, vooral materiële schade en een lichtgewonde

Op de A20 bij Schiedam zijn begin van de avond vijf auto's op elkaar geklapt. Hulpdiensten kwamen snel ter plaatse en er werden drie rijstroken afgesloten. Verkeer moest over de vluchtstrook langs het ongeval. Eén persoon moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd, het is nog onduidelijk of het slachtoffer naar het ziekenhuis moest.
De schade is vooral materieel, de weg lag bezaaid met brokstukken van de betrokken auto's.

Automobiliste onwel achter het stuur en overlijdt

Aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs is halverwege de middag een automobiliste achter het stuur onwel geworden, waarna haar voertuig tegen een andere auto botste. De bestuurder daarvan kwam met de schrik vrij; de auto heeft alleen materiële schade. Hulpdiensten hebben de automobiliste nog geprobeerd te reanimeren, maar tevergeefs. De vrouw is overleden.
De hulpdiensten hebben niets meer kunnen doen voor de automobiliste die onwel werd aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs
De hulpdiensten hebben niets meer kunnen doen voor de automobiliste die onwel werd aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs © MediaTV

Vrouw zwaargewond door aanrijding tussen tram en bestelbus

Op de Zaagmolenstraat in Rotterdam-Noord is een 70-jarige vrouw uit Rotterdam ernstig gewond geraakt bij een aanrijding tussen een tram en een bestelbus van Jumbo. De vrouw zou na de botsing geraakt zijn door de wagen.
De aanrijding in de Zaagmolenstraat.
De aanrijding in de Zaagmolenstraat. © MediaTV
Een traumahelikopter is geland voor medische hulp. "De vrouw heeft klem gezeten tussen de vrachtwagen en de muur", laat een woordvoerder van de politie weten. "Ze is uiteindelijk met meerdere botbreuken overgebracht naar het ziekenhuis."
De bestelbus van de Jumbo was aan het inparkeren toen de tram voorbij kwam. Daardoor kwamen ze met elkaar in botsing. Een huis in de straat is door de klap beschadigd geraakt. Volgens een woordvoerder van de brandweer is het gebouw daardoor niet instabiel geworden. De trambestuurder is aangehouden.

Justitie: wapen bij 'vergismoord' werd ook gebruikt bij beschietingen van panden

Het vuurwapen dat gebruikt is bij de mogelijke vergismoord op het Tiendplein in Rotterdam is eerder ingezet bij beschietingen van panden in Rotterdam. Dat bevestigt justitie na berichtgeving in de Telegraaf.
Officier van justitie Annette Boender zegt in de krant dat dit het bewijs is dat wapens rouleren. "Dat is verontrustend." De Telegraaf schrijft ook dat het onderzoek naar de mogelijke vergismoord muurvast zit. Daarom is het tipgeld verhoogd van 15- naar 20 duizend euro.
Kogelgaten in het restaurant aan het Tiendplein
Kogelgaten in het restaurant aan het Tiendplein © Kogelgaten in het restaurant aan het Tiendplein
Op het Tiendplein werd in oktober vorig jaar kickboksleraar Jaison Sanches doodgeschoten. De schutter nam hem zeker zes keer onder vuur. De dood van Sanches is het enige fatale misdrijf van het afgelopen jaar in Rotterdam dat niet is opgelost.

Dode pup en hondje met afgeknipte oren ontdekt

De dierenpolitie heeft in Rotterdam een Anatolische Herderpup van amper negen weken oud in beslag genomen. De pup werd per toeval ontdekt toen iemand de Dierenambulance vroeg om een dode hond op te halen.
De pup met de afgeknipte oren.
De pup met de afgeknipte oren. © Landelijke Inspectiedienst
Op het opgegeven adres lag een dode pup, maar was ook een ernstig ziek hondje aanwezig. Het had oren die kort daarvoor waren gecoupeerd. Dat laatste is in Nederland verboden, omdat het gezien wordt als verminking.
De hondenhouder - een Alblasserdammer - vertelde dat de dieren waren ingevoerd vanuit Turkije en op het punt stonden om op transport naar Spanje te gaan. Hij is aangehouden en wordt binnenkort verder verhoord. De zieke pup is naar de dierenarts gebracht. De doodsoorzaak van de andere pup wordt onderzocht.
De zieke pup is naar de dierenarts gebracht.
De zieke pup is naar de dierenarts gebracht. © Landelijke Inspectiedienst

Douane arresteert vier drugsuithalers

De douane heeft deze week op de Maasvlakte weer vier drugsuithalers opgepakt. Het gaat om mannen van tussen de 25 en 30 jaar oud. Ze komen uit Rotterdam, Den Haag, Diemen en Krimpen aan den IJssel. Sinds het begin van het jaar zijn ruim honderd drugsuithalers in het Rotterdamse havengebied tegen de lamp gelopen.