LOKAAL

Mogelijk extra huisartsenpost in Dordrecht

Het instrumentarium van een huisarts
Het instrumentarium van een huisarts © Rijnmond
Dordrecht gaat onderzoeken of er een extra centrale huisartsenpost kan komen in de gemeente. Dat heeft wethouder Van der Linden laten weten in antwoord op vragen van het CDA. Volgens die partij loopt het nu echt spaak in de huisartsenzorg.
Volgens het CDA-raadslid Jan van Dam Timmers loopt de huisartsenzorg net als in een groot deel van Nederland spaak. Oorzaak is het tekort aan huisartsen en de hoeveelheid vluchtelingen en statushouders in ons land. In Dordrecht zijn steeds meer mensen aangewezen op de toch al overbelaste huisartsenpost bij het Albert Schweitzer ziekenhuis. Steeds meer arbeidsmigranten en mensen uit bijvoorbeeld Oekraïne die bij gastgezinnen wonen, hebben bovendien moeite om toegang te krijgen tot de basale zorg.

Wethouder van der Linden gaat aan de slag

Wethouder Rik van der Linden zegt dat de signalen die het CDA krijgt kloppen, maar dat voldoende huisartsenzorg niet primair alleen een verantwoording van de gemeente is. De wethouder zegde dinsdagavond toe met alle betrokkenen om te tafel te gaan om te kijken welke mogelijkheden voor een extra centrale huisartsenpost er zijn. Het CDA laat weten blij te zijn met de stappen die de wethouder gaat ondernemen, maar dat benadrukt dat dit wel snel moet, want de nood is hoog.
Dit is een verhaal van onze mediapartner RTV Dordrecht.