nieuws

Regio maakt zich op voor Giro

2010-Giro02.cropresize.tmp.jpg
2010-Giro02.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Maandag crossen de renners van de Giro d’Italia op hun fietsen door onze regio. Schiedam is dit weekend al veranderd in een Italiaanse stad vol opera, Italiaans eten en bijzondere fietsactiviteiten.
De renners komen de regio maandag binnen bij Delft. Via Schiedam, Hoogvliet en Spijkenisse scheuren de internationale toppers door naar Bernisse. Vervolgens rijden de renners via Hellevoetsluis, Goeree-Overflakkee en Ouddorp richting Zeeland om vanaf daar hun weg te vervolgen naar het Zuiden.
Overal in de regio zijn de voorbereidingen in volle gang. Schiedam is zelfs veranderd in een kleine Italiaanse stad. Het Stadserf en het Land van Belofte dragen sinds zaterdag Italiaanse namen als 'Piazza dello Sport' en 'Piazza della Promessa'.
Verkeer
Het verkeer zal maandag de nodige hinder ondervinden van de Giro. Vooral Schiedam en Hellevoetsluis zullen moeilijk bereikbaar zijn, waarschuwt de gemeente Rotterdam.
Diverse op- en afritten in de regio worden enkele uren afgesloten, waaronder die bij Rotterdam The Hague Airport (A13), Schiedam (A20) en Hoogvliet (A15). Aan de noordkant van Rotterdam gaan rond 11.30 wegen dicht. Het verkeer wordt omgeleid.
Klik hier voor een overzicht van de route van straat tot straat, met een prognose van de doorkomsttijden.