RECHTSZAAK

Jeffrey heeft de verdrinkingsdood van de 10-jarige Djive op zijn geweten: ‘Hij was mijn grote vriend’

Het ongeluk waarbij Djive om het leven kwam.
Het ongeluk waarbij Djive om het leven kwam. © Media-TV
Zijn vriendin waarschuwde nog: “Kijk uit, er komt een bocht”. Maar het was al te laat. De auto vloog van de weg en belandde ondersteboven in de sloot. Het 10-jarige zoontje van de vrouw verdronk. “Hij riep ‘mama’ en toen werd alles zwart.”
Het fatale ongeluk gebeurde op 7 november 2021 op de Lorentzweg in Barendrecht. Jeffrey S.(30) was op een verjaardag geweest en reed met zijn toenmalige vriendin en haar zoontje Djive naar huis. Hij had teveel gedronken. “Vijf Bacardi Cola over de hele avond, maar ik dacht dat ik wel kon rijden.”
Volgens zijn advocaat is de Spijkenisser een introverte man en had hij gedronken om wat losser te worden. Het is de enige aanwijsbare oorzaak van het ongeluk. Vermoedelijk reed de auto niet te hard.
Toen de wagen in het water lag, riep Jeffrey ‘We gaan dood, ik hou van jullie’. Zijn vriendin slaagde erin eerst een raam en dan een deur te openen en de beide anderen naar buiten te trekken. “Djive was al slap.” Tegen Jeffrey zei zij: “Dus jij dacht dat je kon rijden?” De bestuurder rende daarop weg om hulp te halen. Pogingen om Djive te reanimeren, onder meer door zijn eigen moeder, waren tevergeefs.
Ik had nooit moeten gaan rijden.
Verdachte Jeffrey
In haar slachtofferverklaring vertelt de vrouw: “De eerste tijd na het ongeluk zat ik maar te huilen op de bank, met een T-shirt van Djive en een knuffel. Zijn slaapkamer is nog volledig intact gelaten.”
De relatie met Jeffrey is verbroken. “Je hebt gelogen dat je niet had gedronken. Je vond drank belangrijker dan Djive zijn leven. Ik hoop dat je beseft dat je ons kapot hebt gemaakt.”
De verdachte zegt dat hij het verschrikkelijk vindt wat er is gebeurd. “Djive was mijn grote vriend en altijd blij mij te zien. Ik had nooit moeten gaan rijden.” Het Openbaar Ministerie eist een half jaar cel tegen de man. Verder zou de bestuurder twee jaar lang niet mogen rijden. De rechter in Rotterdam doet op 12 april uitspraak.