BUREAU RIJNMOND

Politie zoekt schutter dodelijke schietpartij in Delfshaven

Politie zoekt schutter dodelijke schietpartij in Delfshaven
Politie zoekt schutter dodelijke schietpartij in Delfshaven © MediaTV
Een dode en twee gewonden. Dat is de trieste balans van een schietpartij zondagavond 26 maart in Rotterdam Delfshaven. De politie wil graag praten met getuigen die nog geen verklaring hebben afgelegd en is op zoek naar camerabeelden.
Iets na 19.00 uur wordt een 31-jarige dode man in het portiek van een woning op de hoek van de Gijsingstraat met de Van Duylstraat gevonden. Hij is door meerdere kogels om het leven gebracht. De politie is snel ter plaatse en treft ook een 27-jarige man uit Rotterdam aan met een schotwond in zijn been.
Hij wordt naar het ziekenhuis vervoerd. Even later meldt zich nog een man met een schotwond in het ziekenhuis. Dit keer is het een 27-jarige Vlaardinger. Beide mannen zijn aangehouden voor betrokkenheid bij het schietincident.
Sindsdien is de politie op zoek naar de schutter(s). Ook de aanleiding voor de schietpartij maakt onderdeel uit van het onderzoek. En het is nog onduidelijk of het slachtoffer in of buiten de woning is neergeschoten. Dus wil de politie graag praten met getuigen. Ook beelden van deurbelcamera’s, dashcams of telefoons zijn welkom.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000