nieuws

Officier van justitie plant gesprek met ouders Milly

2010-Milly_Boele.cropresize.tmp.jpg
2010-Milly_Boele.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Binnen twee weken vindt er een gesprek plaats tussen de officier van justitie en de ouders van Milly Boele. Justitie verwacht dat kort daarna bekend wordt gemaakt waar Sander V. van wordt beschuldigd.
Zaterdag ontstond er verwarring over de verdenking van Sander V. Sinds eind april wordt de buurman van Milly officieel alleen verdacht van doodslag, maar de advocaat van de ouders van Milly zei dat het Openbaar Ministerie Sander V. nu ook verdenkt van moord. Het OM zou dit zaterdag tegen de moeder van Milly hebben gezegd.

'Zwaarst mogelijke verwijt'

Een woordvoerder van justitie bevestigde dat er een gesprek heeft plaatsgevonden, maar zegt dat daar niet over een verzwaring van de verdenking is gesproken. Justitie zou alleen hebben gezegd dat Sander V. het “zwaarst mogelijke verwijt ten laste wordt gelegd”. Wel vertelde de woordvoerder dat het mogelijk is dat Sander V. in een later stadium alsnog verdacht wordt van moord.
Verschil moord en doodslag
Het verschil tussen verdenking van moord of doodslag is onder meer van belang voor de uiteindelijke strafeis. Voor moord in een levenslange gevangenisstraf worden opgelegd. Op doodslag staat een maximale gevangenisstraf van vijftien jaar.

Sander V. bekent

Het stoffelijk overschot van de 12-jarige Milly Boele uit Dordrecht werd op dinsdag 16 maart gevonden in de tuin van haar buurman Sander V. De politie doorzocht de tuin, nadat hij zich zelf had gemeld op het politiebureau. Tegenover de politie bekende Sander V. dat hij het meisje om het leven heeft gebracht.

Gesprek

Het gesprek tussen de officier van justitie en de ouders van Milly vindt volgens de woordvoerder van justitie plaats op vrijdag 21 mei.