WEER

Het weer van vandaag: langdurig regen

Het weerbeeld van vrijdag 31 maart
Het weerbeeld van vrijdag 31 maart © Rijnmond
Vandaag is het bewolkt en regent het de hele dag in meer of mindere mate. De middagtemperatuur komt uit op 11 graden. De zuidenwind draait vanmiddag naar het zuidwesten en waait matig en langs de kust (vrij) krachtig.
Vanavond en vannacht is het bewolkt en regenachtig. De temperatuur komt niet veel lager uit dan 8 of 9 graden. De wind waait matig en gaat uit het westen waaien.
Morgen blijft het bewolkt en regent het langdurig. Pas in de avond wordt het vanuit het noorden droog. Het wordt in de middag 11 graden. De wind waait matig tot aan zee vrij krachtig uit het westen, en draait in de loop van de middag via het noorden naar het noordoosten.

Vooruitzichten

Vanaf zondag kunnen we dan eindelijk uitzien naar een overgang naar prachtig weer. Het wordt voor een aantal dagen zonnig en het blijft droog. Het is wel iets aan de frisse kant voor de tijd van het jaar. In de middag wordt het zondag 10 graden, daarna loopt de temperatuur iets op. In de nacht is het koud met minima rond het vriespunt. Zondag staat er wel een iets wat schrale noordoostenwind. Toch zal het zonnige en droge weer veel goed maken! Op woensdag verschijnt er meer bewolking en bestaat er kans op een lichte bui.

Gemiddelde temperaturen

Tussen 1 en 10 april bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 12,9 graden en de minimumtemperatuur 3,9 graden. Er valt gemiddeld 14,2 mm neerslag.