Feestlocatie MyKech past naam aan na uitspraken rapper

De Rotterdamse feestlocatie MyKech aan de Delftsestraat in Rotterdam verandert de naam. Aanleiding is de ophef die is ontstaan na uitspraken van rapper Boef. Die noemde onlangs een stel helpende vrouwen 'Kech's', wat straattaal is voor 'hoeren'.

Volgens eigenaar Rachid Zine is de oorspronkelijke naam afkomstig van Mijn Marrakech, een verwijzing naar de stad in Marokko. "Maar inmiddels hebben wij in ons eigen netwerk gehoord dat de naam te grabbel wordt gegooid", volgens Zine. "Mensen zullen het nu lezen als My Kech wat dus in deze nieuwe situatie staat voor Mijn Hoeren."

De feestlocatie is vier jaar geleden omgebouwd en wordt gebruikt voor feesten, diners, babyshowers en bruiloften. "Maar door een opmerking in de sociale media is het een lachertje geworden", gaat Zine verder. "We zullen nooit meer dezelfde uitstraling hebben door alle ophef."

De eigenaar verwacht dat er feesten en partijen zullen worden afgezegd. Maar hoe groot de schade is en zal worden is niet bekend. "Maar als we geen actie zouden ondernemen zouden we hier financieel aan onderdoor kunnen gaan", legt Zine uit.

Boos


Volgens Zine zijn er tal van woorden in de straattaal waar het overgrote deel van de Nederlandse bevolking geen weet van heeft. Maar volgens Zine is de naam van zijn onderneming nu een zwaar beledigend woord, denigrerend naar vrouwen.

"Dit nemen wij Boef als publiek persoon en als opinieleider voor vele mensen van jong tot oud zeer kwalijk."

Zine is inmiddels begonnen met uitzoeken of hij de schade op de rapper kan verhalen. Hij wijst erop dat andere bedrijven, die een band hadden met de rapper, zoals reisorganisatie GoFun, alle connecties met hem hebben verbroken. "Maar wij als nietsvermoedende zaak zijn nu feitelijk gedoemd om als 'hoerenzaak' gezien te worden",

De eigenaar wil eerst in gesprek met het management van Boef, om te kijken of ze er zonder rechter uit kunnen komen. Vorig jaar gaf rapper Boef nog een optreden in MyKech.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: