OUD EN NIEUW

Acht mannen van harde kern Feyenoord opgepakt voor bekogelen politie tijdens jaarwisseling

ME in de Langestraat in 's Gravendeel
ME in de Langestraat in 's Gravendeel © Politie
Acht mannen zijn vrijdagmorgen van hun bed gelicht omdat zij tijdens de jaarwisseling in 's-Gravendeel agenten zouden hebben bedreigd en bekogeld met vuurwerk. Volgens de politie behoren de mannen tot de harde kern van Feyenoord.
De mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging, poging tot zware mishandeling en poging tot doodslag. Tijdens de jaarwisseling lokte een groep van zo'n dertig mensen agenten in de val, om ze daarna met vuurwerk te bekogelen en te bedreigen, zegt de politie.
De agenten zouden zich daarbij onveilig hebben gevoeld. De recherche startte in samenwerking met het Openbaar Ministerie een opsporingsonderzoek om de verantwoordelijken achter deze actie te vinden.

Eerdere arrestaties

Al eerder werden zeven mannen opgepakt voor de ongeregeldheden tijdens oudejaarsnacht. Eén verdachte daarvan zit nog steeds vast. De acht mannen die nu zijn aangehouden, zijn mannen in de leeftijd van 19 tot 31 jaar. Ze komen uit 's-Gravenzande, Spijkenisse, Barendrecht, Rijswijk, 's-Gravendeel, Leidschendam, Dordrecht en Rotterdam. Ze maken volgens de politie deel uit van de groep die zich 'Rotterdam Radicals' noemt.