Bevers en skyline Rotterdam spotten vanaf De Beverbrug

De Beverbrug in natuurgebied De Zaag, drijvend wonen en natuurvriendelijke oevers in Rotterdam, groen tegen sombere Blue Monday en boeken in Chris Natuurlijk van 13 januari.

Spectaculair uitzicht vanaf de Beverbrug


Hoog water de afgelopen week. Dat hoge water kun je makkelijk trotseren op de 14 meter hoge Beverbrug met zicht op de natuur, de industrie, de rivier en de skyline van Rotterdam.
De uitkijktoren in de vorm van een beverhol van kunstenaarscollectief Observatorium, vormt de kers op de taart van het vernieuwde natuurgebied De Zaag aan de Nieuwe Maas in Krimpen aan de Lek. 

Drijvend wonen in de Rotterdamse Nassauhaven


Hoog water of laag water,  in een drijvende woning maakt dat niks uit. 
Je gaat gewoon op en neer met het getij. 
De eerste drijvende woningen in Rotterdam komen er aan. In de Rotterdamse Nassauhaven. 
Met een natuurvriendelijke oever die natuur in de wijk brengt. 

Blue Monday in het groen


Een beetje blue? Want Blue Monday staat voor de deur. De derde maandag van januari staat bekend als meest sombere dag van het jaar. Misschien helpt een wandeling in het groen. 

Lekker lezen


Stap met quizmaster en boekenman Hubert van Belois,  Matthijs van Nieuwkerk, Wilfried de Jong, The Kik en vele anderen aan boord van het SS Rotterdam voor een weekend in het teken van Haruki Murakami ter gelegenheid van het nieuwe boek van de meesterschrijver uit Japan. Lees hier welke boeken Hubert van Belois nog meer bespreekt in Chris Natuurlijk van 13 januari. 

Over Chris Natuurlijk


Waar hoor je over mooie parken, goede boeken of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond.
 

Meer over dit onderwerp:
chrisnatuurlijk
Deel dit artikel: