FC RIJNMOND

Everse in FC Rijnmond: ‘Ben heel positief over dat Van den Belt het gaat redden bij Feyenoord’

FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Jan Everse, Dennis van Eersel en Ruud van Os
FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Jan Everse, Dennis van Eersel en Ruud van Os © Rijnmond
Voormalig voetbaltrainer Jan Everse nam vrijdag plaats op zijn praatstoel in FC Rijnmond. Hij uitte zijn zorgen over het Nederlandse voetbal, maar is optimistisch over een middenvelder die naar Feyenoord komt: Thomas van den Belt, die momenteel nog bij eerstedivisionist PEC Zwolle onder contract staat.
Kijk hieronder FC Rijnmond terug:
Everse in FC Rijnmond: ‘Ben heel positief over dat Van den Belt het gaat redden bij Feyenoord’
De stap naar een topclub in de eredivisie zal voor hem geen probleem worden, denkt Everse. “Ik vind het heel verantwoord”, zegt hij.
Thomas van den Belt (rechts) in actie in de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en PEC Zwolle
Thomas van den Belt (rechts) in actie in de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en PEC Zwolle © Broer van den Boom/Orange Pictures
“Van den Belt is een talentvolle speler. Ik weet dat de stap heel groot is, maar ik ben heel positief dat hij het gaat redden.” Everse had graag gehad dat Feyenoord Tijjani Reijnders van AZ had gehaald. “Maar die is onbetaalbaar. Dan is Van den Belt een prima alternatief.”

Derby

Niet alleen Everse zat in FC Rijnmond. Ook Feyenoord-watcher Dennis van Eersel en hoofdredacteur ad interim Ruud van Os, tevens Sparta-supporter, schoven bij presentator Bart Nolles aan om over de aanstaande derby tussen Sparta en Feyenoord te praten.
“Feyenoord is tegen Sparta de favoriet en heeft een voorsprong van zes punten op Ajax. Dat gaat nooit uit handen worden gegeven. Het zou de grootste teleurstelling in de clubgeschiedenis van Feyenoord zijn”, zegt Everse. Maar ‘Zuid’ is volgens Everse gewaarschuwd voor ‘West’. Sparta maakt namelijk een goed seizoen door. “Ik denk dat Feyenoord wint, maar het zal niet simpel worden.”
Van Os stipt aan dat Sparta zaterdag 135 jaar wordt. Kortom: een overwinning op Feyenoord zou voor de Kasteelclub een mooi cadeautje zijn. “Een dag na deze verjaardag een kroon op een geweldig seizoen zetten: ik teken ervoor”, benadrukt de hoofdredacteur ad interim van Rijnmond.