FEYENOORD

Slot geeft update over Feyenoord-verdediger Trauner richting derby tegen Sparta: 'Lijkt de goede kant op te gaan'

Feyenoord-verdediger Gernot Trauner
Feyenoord-verdediger Gernot Trauner © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
De interlandbreak zit erop en Feyenoord kan zich gaan focussen op de laatste acht hordes richting het kampioenschap. Te beginnen komende zondag, tegen stadsgenoot Sparta. Een derby waarin trainer Arne Slot geen beroep kan doen op Lutsharel Geertruida, maar wel op Gernot Trauner.
De verdediger trainde vrijdag weer met de groep mee, nadat hij geblesseerd afhaakte bij de nationale ploeg van Oostenrijk. "Dat is een positief teken", vertelt Slot. "Het lijkt de goede kant op te gaan. Afhankelijk van hoe hij op deze training reageert bepalen we of hij zondag kan starten."
Feyenoord mist zondag dus wel Geertruida, die met een hamstringblessure uitviel bij het Nederlands elftal. Slot benadrukt dat die absentie een kwestie is van enkele weken. Ook Justin Bijlow en Quinten Timber zitten zondag nog niet bij de wedstrijdselectie.
Sparta-uit is op papier de zwaarste horde die Feyenoord nog moet nemen richting de titel. De Rotterdammers van West beleven een fantastisch seizoen en staan op een mooie zesde plek. "Sparta verdient meer dan onze focus, met een geweldig seizoen tot nu toe. De prestatie van Maurice (Steijn, red.) vorig seizoen was groots, daarna hebben ze er een aantal spelers bij gekregen waar ze zeker niet zwakker van zijn geworden."
"Een goed georganiseerd elftal", vervolgt Slot over Sparta. "Veel loopvermogen op het middenveld en een fysiek sterke spits die ze ook met de lange bal kunnen bereiken.
Bekijk hieronder het hele gesprek met Arne Slot, waarin de trainer van Feyenoord ook vertelt over aanwinst Thomas van den Belt.
Slot geeft update over Trauner richting derby tegen Sparta: 'Lijkt de goede kant op te gaan'
Sparta-Feyenoord begint zondag om 14:30 uur en is uiteraard volledig live te volgen via Radio Rijnmond.