DWARSDOORRIJNMOND

Luister terug: Oud-Rotterdammer 31 maart 2023

Logo De Oud Rotterdammer
Logo De Oud Rotterdammer © De Oud-Rotterdammer
De oproepen van vrijdag 31 maart 2023
Op zoek naar een oude bekende of herinneringen uit de oude doos?
Elke vrijdag rond 11.20 uur vermeldt Timo Pauw van De Oud-Rotterdammer een aantal oproepen uit deze bekende gratis krant in Dwars door Rijnmond.
De eerste oproep van deze week is van Elly van Galen en zij is op zoek naar Marijke Corveleijn. (de speling kan met een korte of lange ei zijn, schrijft Elly)
Marijke Corveleijn woonde in de Zegenstraat in Charlois in de periode 1960 – 1975. Verder weten we dat Marijke Corveleijn trouwde met Harry Venema.
Nummer 2 brengt ons naar de Pleinweg in 1962 en 1963. Ton van Haasteren is op zoek naar luisteraars die toen in de V&D gewerkt hebben. Ton van Haasteren geeft aan dat hij het leuk zal vinden om van deze oud-collega’s te horen.
Ton geeft ook een aantal namen door; Jan Schriek, Harry Mast , Rob Veelbehr, Tiny Slotboom, mevr. Barkmeier en Ina Kuipers. Daarnaast kunnen alle medewerkers van de V&D op de Pleinweg uit de begin jaren '60 reageren op de oproep van Ton.
De laatste oproep van deze week is van Joop van ’t Hof. Hij is op zoek naar Henk van der Ham.
Henk woonde in de Sint Mariastraat in het Oude Westen. Daarnaast is Henk van der Ham in 1959 chauffeur geweest bij de Luchtdoelartillerie (LUA)
Joop is met Henk meegereden voor herhalingsoefeningen in Kamp Crailo. Dat is een voormalig legerkamp in Bussum.
Reageren op de oproepjes kan via Timo@deoudrotterdammer.nl
Luister hier het fragment terug:
Oproepen vrijdag 31 maart 2023