Henk Fraser na dit seizoen weg bij Vitesse

Oud-Feyenoorder Henk Fraser stopt na dit seizoen als trainer van Vitesse. Dat is de uitkomst van het evaluatiegesprek dat Fraser had op het trainingskamp van de bekerwinnaar in Spanje. De 51-jarige trainer dient zijn contract uit en neemt dan komende zomer afscheid van de club uit Arnhem.

Fraser leidde Vitesse in zijn eerste seizoen naar de winst van de KNVB-beker. Dat betekende de eerste hoofdprijs in de 125-jarige clubhistorie van Vitesse. Halverwege dit seizoen staat de geel-zwarte formatie uit Arnhem op de achtste plaats in de eredivisie.

Het aanstaande vertrek van Fraser diende zich vorige maand al aan. De voormalige verdediger van onder meer Feyenoord en Oranje liet in het tv-programma Studio Voetbal duidelijk blijken de bemoeienis van twee buitenlandse leden van de raad van commissarissen bij het technische beleid zat te zijn.

Even leek het er zelfs op dat Fraser al in de winter zou vertrekken, maar hij heeft met de clubleiding afgesproken het seizoen af te maken en dus zijn contract uit te dienen.

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel: