112-NIEUWS

Drie winkels Rotterdamse Lijnbaan ontruimd vanwege lekkage | Recherche onderzoekt dood baby

Op de deur van de winkels hangt een briefje
Op de deur van de winkels hangt een briefje © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van zaterdag 1 april.

Drie winkels Rotterdamse Lijnbaan ontruimd vanwege lekkage

Bij de Lijnbaan in Rotterdam zijn vanmiddag drie winkels ontruimd en gesloten door een lek in de waterleiding. Daarbij liep er water uit het plafond de winkels in. Het gaat om een filiaal van de Douglas en H&M en de TK Maxx aan het Binnenwegplein.
De oorzaak bleek een lek in de leiding in het plafond te zijn, maar de bovengelegen woningen hadden hadden hier geen last van. De lekkage is inmiddels gestopt. Volgens de veiligheidsregio blijven de drie winkels in ieder geval vandaag dicht. Stichting Salvage is aanwezig, zij zullen in gesprek gaan met de winkelmanagers over de afhandeling.

Supermarkt in Vlaardingen dicht vanwege ongedierte

Een filiaal van de Jumbo in Vlaardingen is tijdelijk dicht vanwege ongedierte. De zaak is gesloten op last van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Dit gebeurde nadat er sporen van waren aangetroffen.
Een woordvoerder van de supermarkt laat weten: "Vanzelfsprekend hanteert Jumbo strikte hygiënevoorschriften, maar ondanks alle voorzorgsmaatregelen is het helaas nu toch nodig om de winkel tijdelijk te sluiten."
Medewerkers van de supermarkt treffen momenteel maatregelen om het ongedierte te bestrijden, zodat de winkel snel weer open kan. "We kunnen nog niet aangeven wanneer dit precies zal zijn, maar zodra hier meer over duidelijk is, zullen we dit onder meer via de winkel bekend maken."
Een vaste klant laat aan Vlaardingen24.nl weten dat het gaat om een muizenplaag, maar dat wil de woordvoerder niet bevestigen.
Het is nog niet duidelijk wanneer de supermarkt weer open gaat
Het is nog niet duidelijk wanneer de supermarkt weer open gaat © Google Streetview

Recherche onderzoekt dood baby in Rotterdams ziekenhuis

Een rechercheteam van de politie onderzoekt de dood van een baby die gisteren in een ziekenhuis in Rotterdam is overleden. Het jongetje was 7 weken oud.
Volgens de politie zijn "de omstandigheden rond de mogelijke oorzaak van zijn overlijden zodanig" dat er in overleg met de officier van justitie een uitgebreid rechercheonderzoek is gestart. Wel wordt onderstreept dat "alle scenario's nog open staan" en dat het in deze fase van het onderzoek "helemaal niet zeker is dat het gaat om een misdrijf". Het kindje zou ook een natuurlijke dood kunnen zijn gestorven of door een noodlottig ongeval zijn overleden.
Vandaag is in een woning in Breda naar sporen gezocht. De politie doet vanwege het onderzoek en de privacy van de betrokkenen verder geen mededelingen over het overlijden van het jongetje.
Het kindje was 7 weken oud
Het kindje was 7 weken oud © Stock.XCHNG

Verdachten aangehouden na schietpartij

In de Schuddebeursstraat in Rotterdam-Pendrecht is vrijdagavond mogelijk een schietpartij geweest. De politie heeft nadat werd gemeld dat er een geschoten was, drie verdachten aangehouden. Het gaat om twee Rotterdammers en een Groninger. De omgeving werd afgezet. In twee woningen werden invallen gedaan. In één heeft de politie volgens lokale media een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Wat de achtergrond voor de mogelijke schietpartij in de Schuddebeursstraat was, zoekt de politie nog uit.
De politie viel twee woningen binnen
De politie viel twee woningen binnen © MediaTV

Dronken automobilist rijdt de sloot in

Een automobilist is vrijdagavond in een sloot in Hendrik-Ido-Ambacht gereden. De man raakte tegen elf uur van de weg aan de Bongerd en kwam in een naastgelegen sloot tot stilstand. Politie en ambulance hebben de man geholpen. Uit onderzoek bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek en ademanalyse. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig afgevoerd.
De bestuurder is aangehouden.
De bestuurder is aangehouden. © ZHZ Actueel