EXPLOSIE

Explosie bij pand Vlaardingen, woning voor derde keer doelwit aanslag

Archieffoto van een eerdere ontploffing bij de voordeur van de woning in Vlaardingen
Archieffoto van een eerdere ontploffing bij de voordeur van de woning in Vlaardingen © JB Media
Een woning aan de Hoflaan in Vlaardingen is afgelopen nacht beschadigd door een explosie. Het huis is in anderhalf jaar drie keer doelwit geweest van een aanslag. De woning werd in maart 2022 beschadigd door zwaar vuurwerk en begin augustus 2021 werd de woning beschoten.
Afgelopen nacht is rond 04:00 uur een explosief afgegaan bij de getroffen woning. De bewoner is hierbij niet gewond geraakt maar wel geschrokken, meldt de politie. Het huis heeft schade opgelopen aan de voordeur en kozijnen. Opvallend is dat het pand vandaag een van de te bezoeken woningen was op de NVM Open Huizen Dag.
Het eerste geweldsincident op dit adres gebeurde op 3 augustus 2021 in de ochtend, toen werd de woning meerdere keren beschoten. In de ramen van het huis zaten drie kogelgaten. Aan de overkant van de weg vonden agenten kogelhulzen.
Een aantal maanden later, op 5 maart vorig jaar, werd laat op de avond zwaar vuurwerk afgestoken bij de woning. Dit gebeurde rond 22:00 uur. Op dat moment was niemand thuis. Buren belden direct de politie nadat het explosief was afgegaan. De ruit naast de voordeur van de getroffen woning was gebarsten en in en rond de woning lagen scherven.
Onderstaande beelden uit Bureau Rijnmond zijn van de aanslag van 5 maart 2021: