De Haan over zondagavondvoetbal: 'Niet per definitie tegen'

Ferry de Haan is er niet per se op tegen om op zondagavond te gaan voetballen. FOX Sports wil die avond toevoegen in de eredivisie. De algemeen directeur van Excelsior zegt tegenover RTV Rijnmond dat er wel iets tegenover moet staan: "De wedstrijd van 12:30 uur moet dan komen te vervallen. Ik denk dat veel mensen dat tijdstip niet fijn vinden."

Hij reageert hiermee op de uitspraken van Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, in Voetbal International: "Ik ben het met de uitspraken van Nijland eens. Wat wil de supporter? Als er vraag naar is, dan zouden wij er misschien voor open staan. In het buitenland gebeurt niet anders." De Haan vindt de speeltijden in de eredivisie erg verspreid. "We zullen naar het product 'voetbal' moeten kijken. Dat speel je in principe voor de supporter." Eerder liet Sparta-directeur Manfred Laros aan RTV Rijnmond weten niets in zondagavondvoetbal te zien.

Verder gaat De Haan in op het verschuiven van de competitiestart. Hij wil vanwege de zomerse transferperiode het liefst zo dicht mogelijk tegen de maand september beginnen: "Er wordt door clubs hierover gesproken." Maar De Haan ziet ook een mogelijk struikelblok. "Aan de andere betekent het dat je meer doordeweeks moet gaan voetballen. Je doet daar de supporter geen plezier mee. Dus daar moeten we een goede balans in zien te vinden."

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren