Van Bronckhorst overtuigd over rol voor Van Persie: 'Op en naast het veld'

Giovanni van Bronckhorst kijkt met een tevreden gevoel terug op het trainingskamp van Feyenoord in het Spaanse Marbella. De oefenmeester van de Rotterdammers heeft tijdens de winterstop een aantal belangrijke keuzes moeten maken, zo vertelde hij aan RTV Rijnmond. Ook reageerde hij op de mogelijke terugkeer van Robin van Persie naar De Kuip.

Zo blijft Brad Jones eerste doelman van Feyenoord. Van Bronckhorst zag geen reden om de keeper in de tweede seizoenshelft te wijzigen: "We hebben gisteren met beide keepers gesproken. In de winterstop hebben we de eerste seizoenshelft geëvalueerd. Ik vond niet dat we, in overleg met mijn staf en met name met keeperstrainer Khalid Benlahsen, dit moesten veranderen." Momenteel zijn Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden bij Feyenoord bezig om wedstrijdfit te worden. Ajax-uit komt te vroeg voor deze centrale verdedigers, zegt Van Bronckhorst.

'Overtuigd dat Van Persie op en naast het veld belangrijk kan zijn'


Zeer waarschijnlijk wordt Robin van Persie aanstaande maandag gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Feyenoord. Van Bronckhorst hoopt dat de aanvaller naar Rotterdam terugkomt: "Iemand die ik goed ken en waardevol kan zijn voor dit team." De Rotterdamse trainer heeft ook duidelijk een rol voor ogen voor Van Persie: "In de spits of achter de spits, waar hij bij Fenerbahçe ook heeft gespeeld." Van Bronckhorst is ervan overtuigd dat de oud-aanvaller van Arsenal en Fenerbahçe op als naast het veld een belangrijke rol kan vervullen.

Van Bronckhorst weet nog niet of Van Persie meteen in actie komt in De Klassieker tegen Ajax, die volgende week in Amsterdam wordt gespeeld. "Ik weet dat hij de laatste weken voluit traint. Ook bij Fenerbahçe. We zullen dan kijken hoe hij ervoor staat."

Meer over dit onderwerp:
Sport Feyenoord
Deel dit artikel:

Reageren