Amateurvoetbal: derby Spijkenisse-Capelle onbeslist

amateurvoetbal
De tweede divisie en derde divisie zaterdag hebben de competitie na de winterstop weer hervat. Zo stond in de derde divisie de regionale wedstrijd tussen Spijkenisse en Capelle op het programma. Dat duel eindigde in een 2-2 gelijkspel.
Olaf van der Sande schoot voor de bezoekers in de derde minuut al raak (0-1). Maar het was de thuisploeg die met een voorsprong de rust in zou gaan door goals Serginio van AxelDongen en Marvin van der Pluijm. Zeven minuten voor tijd zorgde Dave van der Steen voor de 2-2 bij Capelle. Beide ploegen schieten weinig op met dit gelijkspel. Spijkenisse is de nummer zestien met veertien punten uit zeventien duels. Capelle staat een plekje daarboven met een puntje meer. De Capelse ploeg heeft wel twee duels minder gespeeld.
ASWH begon het kalenderjaar met een nederlaag. In eigen huis werd er met 3-1 van Harkemase Boys verloren. Ismail Yildirim maakte voor de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht de enige treffer. ASWH bevindt na zeventien wedstrijden op de negende plaats met 22 punten.

Tweede divisie

Barendrecht zegevierde in de tweede divisie met 1-0 in de uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels. Melvin Winterberg werd bij de bezoekers de man van de wedstrijd door het enige doelpunt te scoren. Het team van coach Adrie Poldervaart staat vijfde met 29 punten uit zeventien wedstrijden.
Excelsior Maassluis kwam in Amsterdam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen AFC. Daan Blij schoot het enige Maassluise doelpunt binnen. De mannen van Jeroen Rijsdijk vinden zichzelf terug op de zevende plaats met 24 punten uit zestien confrontaties.
Jong Sparta hield in de doelpuntrijke wedstrijd tegen FC Lisse uiteindelijk geen punten over (3-4). Doelpunten van Abdou Harroui (2x) en Halil Dervisoglu (penalty) waren uiteindelijk niet voldoende. Het belofteteam uit Rotterdam is vijftiende met zestien punten uit zeventien duels.
De hoofdklasse A gaat zaterdag 20 januari weer van start.