WEERBERICHT

Het weer van vandaag: vanuit het noorden zonnig en droog

Het weer van zondag 2 april
Het weer van zondag 2 april © Rijnmond
Vanochtend trekt de laatste bewolking naar het zuiden weg en wordt het vanuit het noorden overal zonnig en blijft het droog. De temperatuur is met 10 graden vanmiddag wel wat aan de frisse kant. De wind komt uit het noordoosten en waait matig boven land tot soms vrij krachtig aan zee, windkracht 3 tot 5.
Vanavond en vannacht is het helder en koelt het landinwaarts af tot rond het vriespunt. Aan zee daalt het kwik naar ongeveer 3 graden. De wind waait zwak tot matig uit het oosten tot noordoosten.
Morgen volgt opnieuw een zonnige en droge dag in de regio. De temperatuur loopt op naar 10 graden bij een matige oost tot noordoostenwind.

Vooruitzichten

De komende dagen blijft het met een oostelijke stroming droog in het Rijnmondgebied met soms flink wat ruimte voor de zon. Wel neemt het aandeel wolken vanaf woensdag iets toe. De temperaturen liggen overdags rond een graad of 11 en liggen daarmee iets onder de normaal voor deze tijd van het jaar. Later in de week loopt de temperatuur wel een fractie op. De nachten verlopen vrij koud met vooral landinwaarts soms kans op lichte vorst.

Gemiddelde Rotterdam Airport

Tussen 1 en 10 april bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 12,9 graden en de minimumtemperatuur 3,9 graden. Er valt gemiddeld 14,2 mm neerslag.