nieuws

De Jong over Van Persie: 'Bij ons geen obstakels meer'

Jan de Jong gaf dinsdag zijn eerste nieuwjaarsspeech bij Feyenoord. De Algemeen Directeur van de Rotterdammers had daarin genoeg nieuws te melden. Zo ging hij in op de transferperikelen rondom Robin van Persie, de kunstgrasdiscussie en een mogelijke rol voor Dirk Kuyt.
"Hier in Rotterdam gebeurt iets magisch met de naam van Van Persie", zegt De Jong. "Wij zijn eruit met hem. Hij is dat alleen nog niet met Fenerbahçe. Voor ons is het dus gewoon wachten." In theorie kan de transfer niet doorgaan. "Wij moeten wachten tot er groen licht is van Fenerbahçe en Van Persie. Maar vanuit Feyenoord zijn er geen obstakels meer."
Wat de kunstgrasdiscussie betreft, is De Jong vastberaden: "We moeten weer op gras gaan spelen. De oproep van Feyenoord is: laten we alsjeblieft eerst op gras gaan spelen, dan komt de videoscheidsrechter later wel. Als er hiervoor een bijdrage van de clubs, dus ook Feyenoord, nodig is, dan draagt Feyenoord haar steentje bij", aldus De Jong.
Kuyt is sinds deze zomer ambassadeur van Feyenoord. De Jong zegt dat de club met de Katwijker in gesprek is over zijn mogelijke toekomstige rol. "Het zal duidelijk zijn dat Feyenoord en Kuyt, in welke vorm dan ook, verder zullen gaan."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl